Γιατί δεν πιάνεται η φοροδιαφυγή

20/01/2012 17:23 #5123 από grarticles
Γιατί δεν πιάνεται η φοροδιαφυγή δημιουργήθηκε από grarticles
Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας και των διωκτικών αρχών, στην...

O εκλεκτός του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μάρκος Καραμπέρης, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που πουλούσε προστασία και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την εισαγγελία, ασκούσε τοκογλυφία.


Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας και των διωκτικών αρχών, στην ομάδα του Καραμπέρη περιλαμβάνονται: ένας πολύ γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ -3 ο Γ. Φ., ο επικεφαλής της υπηρεσίας ειδικών οικονομικών ερευνών του Υπουργείου Οικονομικών Χ. Π. , που είχε προταθεί για τη θέση του Προσωπάρχη στο Υπουργείο Οικονομικών, δύο τραπεζικοί υπάλληλοι (ωραίο μου πλυντήριο), ένας υπάλληλος της ΔΟΥ Καλαμαριάς, δικηγόροι της συμπρωτεύουσας - συνολικά καμμιά 50αριά άτομα.


Γιατί η ομάδα αυτή άργησε τόσο πολύ να πιαστεί ενώ η πόλη βοούσε, είναι μία άλλη ιστορία που καλό είναι να εξηγήσουν η εισαγγελία και η αστυνομία. Ο «Μάρκος», συγγενής του οποίου είχε διαπρέψει σε υπηρεσία ασφαλείας, πιάστηκε και χάρη στον σούπερ "κοριό" που άκουγε επί μήνες τα τηλέφωνά του. Σήμερα η εισαγγελία θα έχει τα πρώτα στοιχεία από τις τράπεζες για το πόσα μάζευε η εταιρεία με τη «θεάρεστη δραστηριότητά» της. Ο επικεφαλής δεν είχε μόνο αγαστές σχέσεις με το ΛΑΟΣ αλλά παλιότερα είχε υποστηρίξει τοπικό πολιτικό της ΝΔ με θητεία στο υπουργείο Οικονομικών. Λίγο αυτές οι σχέσεις, λίγο η συμμετοχή του εφοριακού που ήταν επικεφαλής της ομάδας ειδικών οικονομικών ερευνών και συνδικαλιστής, εξηγούν γιατί δυσκολεύεται το πολιτικό προσωπικό να πατάξει στη χώρα μας την παραοικονομία.

του Τάσου Τέλλογλου

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=11856

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ