Ανακοίνωση Προέδρου

22/03/2013 15:57 #1948 από grarticles
Ανακοίνωση Προέδρου δημιουργήθηκε από grarticles

Αθήνα 22/3/2013

Αγαπητοί συνδημιουργοί,

Είναι υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω σχετικά με ορισμένα γεγονότα.

  1. Στις 05 Μαρτίου 2013, η κα Μάρω Καψή ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για Πρόεδρος του Κόμματος και συγχρόνως ανακοίνωσε την παραίτησή της από Γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής., Κατά το Καταστατικό και σύμφωνα με το άρθρο 10, καθώς επίσης και τα 4.3.1.1, 4.3.3, 4.3.6.3 και 4.3.6.4 του Κανονισμού Οργάνωσης του Κόμματος οφείλω να συγκαλέσω την Εθνική Επιτροπή εντός 7 ημερών ώστε να εκλεγεί νέος Γραμματέας, κάτι το οποίο έκανα στις 08 Μαρτίου 2013, καλώντας την Εθνική Επιτροπή να συνέλθει στις 10 Μαρτίου 2013, ημέρα Κυριακή για να διευκολύνω τα μέλη που είναι εργαζόμενοι.
  2. Στις 09 Μαρτίου έφθασαν παραιτήσεις από 11 μέλη της Εθνικής Επιτροπής (Μάρω Καψή, Σάσα Γλάρου, Γιώργο Δεληκούρα, Δημήτρη Συμεωνίδη, Θεόδωρο Καλαμίδα, 'Ελντιον Μπαλαμπάνι, Θεόδωρο - Ορέστη Σκαπινάκη, Γιάννη Ρώτα, Κωνσταντίνο Αργυράκη, Γιώργο Χαρκοφτάκη όπως και από τον κ.Χρήστο Φουτζιτζή ο οποίος όμως ανακάλεσε αυθημερόν). Οι περισσότεροι έστειλαν σχεδόν πανομοιότυπη επιστολή επικαλούμενοι ως αιτία της παραίτησής τους το ότι η πρόσκληση της Εθνικής Επιτροπής ήταν «εσπευσμένη». Σημειωτέον ότι μου παραδόθηκε από ένα μέλος της Εθνικής Επιτροπής το «πρωτότυπο» της επιστολής που ήταν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από τον κ. Γιώργο Δεληκούρα που προέτρεπε σε παραίτηση ορισμένα μέλη της Εθνικής Επιτροπής συμπεριλαμβανομένων και των παραιτηθέντων. Επίσης σημειωτέον ότι ορισμένοι παραιτηθέντες ανοικτά δήλωσαν ότι ο στόχος της παραίτησής τους ήταν η διάλυση της Εθνικής Επιτροπής ώστε να αποτραπεί η εκτέλεση των ποινών που είχε προτείνει η Επιτροπή Δεοντολογίας.
  3. Στις 11 Μαρτίου 2013_έλαβα «γνώμες» της Επιτροπής Δεοντολογίας που αφορούν σε υποβληθείσες καταγγελίες κατά μελών των Οργάνων . Επειδή αφορούσαν μέλη οργάνων του Κόμματος, οι αποφάσεις κοινοποιούνται στην Εθνική Επιτροπή που αποφασίζει για την εκτέλεσή τους (ένα είδος «βουλευτικής ασυλίας», ενώ οι αποφάσεις εκτελούνται άμεσα από την Επιτροπή Δεοντολογίας για απλά μέλη).
  4. Ζήτησα και έλαβα γνωμοδότηση από την Επιτροπή Δεοντολογίας σχετικά με το τι έπρεπε να κάνω, αφού το Καταστατικό δεν περιείχε σαφείς κανόνες για την περίπτωση που αντιμετωπίζαμε. Η Επιτροπή Δεοντολογίας με κατεύθυνε να προχωρήσω με τη σύγκλιση της Εθνικής Επιτροπής και, αφού διαπιστωθεί έλλειψη απαρτίας, να παραμείνει η συνεδρίαση ανοικτή μέχρι την επόμενη ημέρα, οπότε θα συνεδρίαζε η Εθνική Επιτροπή με απαρτία των παρευρισκομένων μελών της με μοναδικό θέμα την εκλογή Γραμματέα. Οι συστάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας ακολουθήθηκαν κατά γράμμα και εξελέγη Γραμματέας η Κυρία Κατερίνα Σκληρού-Κοσκινά με παρόντες 12 μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κατερίνα Σκληρού - Κοσκινά, Νίκος Μαυρίδης, Χριστίνα Γρυπάρη, Αθηνά Αθανασίου, Ματθαίος Παπακυρίτσης, Παναγιώτης Παναγιωτουνάκος, Παπαγεωργίου Χάρης, Νίκος Στασινός, Παπαγεωργίου Δημήτρης (τηλεδιάσκεψη), Γιώργος Άνθης (εξουσιοδότηση), Βασίλης Ντάνιας (μέσω skype), Χρήστος Φουτζιτζής (εξουσιοδότηση). Σημειωτέον ότι, κατά το Καταστατικό, η ύπαρξη γραμματέα είναι απαραίτητη ώστε να πιστοποιηθούν τα μέλη και οι υποψήφιοι στις ερχόμενες εκλογές. Επίσης σημειωτέον σύμφωνα με την εξήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας, εφόσον υπάρχει κενό στο Καταστατικό, η Επιτροπή Δεοντολογίας βασίσθηκε στο λεγόμενο Εθιμικό Δίκαιο σχετικά με την γνωμοδότησή της για τον τρόπο που έπρεπε να εκλεγεί νέος Γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής.
  5. Πάλι κατά το Καταστατικό, εφόσον δεν υπάρχει απαρτία 17 μελών, υποχρεούται η Γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής να διαλύσει την Εθνική Επιτροπή και να προκηρύξει άμεσα έκτακτο συνέδριο για να γίνουν εκλογές για όλα τα όργανα. Αφού είμαστε κιόλας σε έκτακτο συνέδριο, η Γραμματέας υποχρεούται μόνο να προ κηρύξει εκλογές, να καλέσει την Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου να τις διοργανώσει και να   θέσει στη διάθεση της Επιτροπής επικαιροποιημένο μέχρι 21 Μαρτίου 2013 Μητρώο ταμειακά ενήμερων και ταυτοποιημένων μελών, βάσει του οποίου θα λάβουν χώρα οι εκλογικές διαδικασίες.
  6. Τέλος, επίσης σημαντικό είναι ότι δυο φορές αποπειραθήκαμε να πείσουμε τους παραιτηθέντες να ανακαλέσουν την παραίτησή τους για να λειτουργήσει κανονικά η Εθνική Επιτροπή (τη δεύτερη φορά με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου – πλην μιας αποχής), αλλά όλοι πλην της Κυρίας Σάσας Γλάρου δεν απάντησαν στις προτροπές μας.
  7. Λυπάμαι που δεν είναι δυνατόν να εξελιχθούν όλες οι διαδικασίες όπως είχαν προβλεφθεί, αλλά αυτή είναι η μόνη νόμιμη και δημοκρατική λύση. Διαμαρτυρίες για τις διαδικασίες που ακολουθούνται δεν ευσταθούν, καθώς η προκληθείσα διάλυση της Εθνικής Επιτροπής αυτόματα δρομολόγησε όλες τις επόμενες διαδικασίες.

Είμαι βέβαιος ότι όχι μόνο θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στο Συνέδριο που είναι σε εξέλιξη (και πάει πολύ καλά με εξαιρετικές παρεμβάσεις στην διαδικτυακή διαβούλευση) αλλά και ότι η συμμετοχή κα το ενδιαφέρον όλων θα ενταθεί για την πολιτική διαδικασία που δρομολογεί η Δημιουργία στην χώρα μας. Στο φυσικό συνέδριο στις 19, 20 και 21 Απριλίου θα έχουμε πολιτικές συζητήσεις, workshops και debates για τα καυτά θέματα της σημερινής συγκυρίας. Θα είμαστε όλοι, μέλη και φίλοι. εκεί.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Νικολαϊδης

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": globalklima, vernik

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/03/2013 10:02 #1949 από Γιάννης Σιάτρας
Απαντήθηκε από Γιάννης Σιάτρας στο θέμα Ανακοίνωση Προέδρου
Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΟΣ, Η ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Όταν ανέχεσαι μία μικρή παρέκλιση από το Καταστατικό (κάτι που ξεκίνησε ήδη από πέρυσι τον Μάρτιο), οδηγείσαι εύκολα σε μία άλλη, την οποία επίσης ανέχεσαι. Μετά, σε μία άλλη. Μεγαλύτερη. Και μετά σε μία ακόμη μεγαλύτερη. Και σε μεγαλύτερη. Και τελικά καταλήγεις, ανερυθρίαστα, να ανακαλύπτεις έννοιες όπως το "εθιμικό δίκαιο", για να κουκουλώσεις απίστευτες ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ του Καταστατικού, όπως η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ και η λήψη αποφάσεων με επίπλαστη νομιμότητα.
Με ποιά νομιμοποίηση εκλέχθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας;
Γιατί η Επιτροπή Δεοντολογίας εξακολουθεί να μη μου απαντά (δηλαδή, να κάνει "γαργάρα") στο ερώτημά μου εάν ήταν νόμιμη η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής της 24ης Νοεμβρίου; Επειδή ακριβώς δεν είναι νόμιμη. Όπως δεν είναι νόμιμη και η ίδια η ύπαρξή της.
Το να μην έχει νομικούς η Επιτροπή Δεοντολογίας, είναι λάθος. Όμως, το να έχει τόσους νομικούς όπως γίνεται σήμερα, είναι έγκλημα. Γιατί καταλήγει στη σημερινή αμετροέπεια.
Χάσαμε τη μπάλα με γνωματεύσεις (αλήθεια κύριε Νικολαϊδη, γιατί δεν καταθέσατε στα πρακτικά του Πολιτικού Συμβουλίου κάποια από τις γνωματεύσεις που λέτε ότι σας δίνουν; Σας τις δίνουν γραπτώς ή προφορικά;), νομικά κείμενα, μέλη που εκλέχθηκαν παράνομα σε μία Επιτροπή και κυκλοφορούν ανάμεσά μας σαν Εισαγγελείς, "εισαγγελείς" που σε διαγράφουν για αστείους λόγους και καταπίνουν τερατουργήματα, άτομα που -με την αμετροέπειά τους- καταστρέφουν το κόμμα.

Κύριε Νικολαΐδη, ασχολείστε τόσο πολύ με τις θέσεις, ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για τα κείμενά σας, που έχετε χάσει την ουσία. Και διαλύετε το κόμμα.
Έχετε καταλάβει τί κάνετε; Διαλύετε το κόμμα. Με αυτή τη νοοτροπία θα φτιάξετε τη "Νέα Ελλάδα"; Μήπως θα πρέπει να πάψετε να βαυκαλίζεστε με τις ωραίες έννοιες και να ασχοληθείτε με τα απλά; Τα απλά που καταπατάτε, τη Δημοκρατία που βιάζετε και τον απολυταρχισμό που και εσείς καταλήξατε να εκφράζετε.

Με είχατε ακούσει από την πρώτη μέρα, από την πρώτη συνεδρίαση του Π.Σ. κύριε Νικολαΐδη. Και σεις και ο Τζήμερος και όλοι οι άλλοι: ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΑΣ. Και γελούσατε και σεις, όπως γελούσε και ο Τζήμερος. Και με λέγατε "τυπολάτρη". Και τώρα τα διαλύσατε όλα. Και μιλάτε για "εθιμικό δίκαιο" και άλλες ανοησίες. Δε θα αλλάξετε την Ελλάδα κύριε Νικολαΐδη. Επειδή δεν έχετε ιδέα για το πώς να το κάνετε. Και αν τελικά γίνει το "Συνέδριο τσαγιού" στις 19 με 21 Απριλίου, θα έχετε πολλά άδεια καθίσματα. Επειδή κανείς δε θα θέλει να χάσει το χρόνο του με ανθρώπους που δε σέβονται τη Δημοκρατία και με ανθρώπους που έχουν χάσει το νόημα των πραγμάτων. Κύριε Νικολαΐδη. Πάψτε να νομίζετε ότι βρίσκεστε σε επιστημονικό σύλλογο και πάψτε να προσπαθείτε να βγάλετε οποιοδήποτε παλιό "επιστημονικό απωθημένο" σας. Σε πολιτικό κόμμα βρίσκεστε. Και αυτά που κάνετε, λέτε και γράφετε, είναι γραφικά. Και τραγικά.

Το Συνέδριο έχει νομιμοποίηση να αποφασίσει για όλα. Αφήστε τις γνωμοδοτήσεις, τα ...εθιμικά δίκαια και δείτε την ουσία. Αφήστε τις μεθοδεύσεις, τους ψεύτικους γραμματείς, τις παράνομες Επιτροπές Δεοντολογίας, τους αποκλεισμούς, τις απειλές, τα Μητρώα που ανοίγουν και κλείνουν όπως μας βολεύουν, τους αποκλεισμούς μελών, τις προτιμήσεις προς κάποιους εκλεκτούς, τους groupies και τους "ταλιμπάν", την τρομοκρατία και τις προσβολές για "πραξικοπήματα" και κάντε ένα Συνέδριο. Και εάν δε μπορείτε, αφήστε να το κάνουν αυτοί που μπορούν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

24/03/2013 21:53 #2011 από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ
Απαντήθηκε από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ στο θέμα Ανακοίνωση Προέδρου
Είναι μια ιδιέταιρα λυπηρή εξέλιξη, η οποία κατα τη γνώμη μου ΕΚΘΕΤΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ αλλα και ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ όσους την ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΝ. Χρήσιμο θα ήταν οι παραιτηθεντες να έχουν με κάποιο τρόπο αιτιλογήσει τις παραιτήσεις τους, οτι εξυπηρετούν κάποιο σκοπό διαφορετικό απο το να¨"προστατευτούν" και να αποφύγουν κάποια άτομα απο ενδεχόμενες κυρώσεις που θα επιβάλλονταν απο εντεταλμένα όργανα του κόμματος για συμπεριφορές και πρακτικές αντίθετες προς το καταστατικό και οι οποίες ΕΞΕΘΕΣΑΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ και ΕΠΛΗΞΑΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ τη Δημιουργία Ξανά. Οι παραιτήσεις αυτές πρό του Συνεδρίου,΄αποτελούν πράξη ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ, ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ