Ο τελευταίος ζωντανός

22/06/2013 13:55 #3197 από thanos
Ο τελευταίος ζωντανός δημιουργήθηκε από thanos

Linda DVflickr

Στο Άουσβιτς, όταν κάποιος δραπέτευε, η τιμωρία ήταν να πιάνουν 10 κρατούμενους, στην τύχη, και να τους βάζουν χωρίς τροφή σε ένα κλειστό δωμάτιο με διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες από τηλεφωνικού θαλάμου, που τους ανάγκαζε να μένουν όρθιοι, μέχρι να πεθάνουν όλοι από εξάντληση. Έτσι, ήξερες ότι ακόμα κι αν κατάφερνες να φύγεις από την κόλαση, 10 άνθρωποι θα τη συναντούσαν για χάρη σου. Όταν η ξεναγός μάς το έδειξε, συμπλήρωσε: «δεν μπορώ να φανταστώ χειρότερο σενάριο αργού θανάτου».

Διαβάστε περισσότερα...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeorgeLigouris, 012nikos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

22/06/2013 14:44 #3198 από Hastaroth
Απαντήθηκε από Hastaroth στο θέμα Ο τελευταίος ζωντανός
Δέν ξέρω γιά το Αουσβιτς,αλλά έχω την εντύπωση πως σε κάποια άλλη κόλαση απ'αυτές που δημιούργησαν οι ναζί συνέβη ΚΑΙ αυτό,δηλαδή να πούν στους εγκλεισμένους πως ο τελευταίος που θα έμενε ζωντανός θα έπαιρνε χάρη (και φυσικά,τον σκότωναν κι'αυτόν).

Οσο γιά την "εκ βάθρων αναμόρφωση τού Δημοσίου",εγώ βρήκα κι'αυτό στην "Καθημερινή" σήμερα:

www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kat..._1_21/06/2013_505250

Αν περιμένουμε,λοιπόν,από τέτοιους ανθρώπους και τέτοιους "θεσμούς" να αναμορφώσουν το Δημόσιο,ζήτω που καήκαμε....

ΥΓ.Α,να μήν ξεχάσω:διάβασα (στην Ελευθεροτυπία,άν θυμάμαι καλά) πως το γνωστό και διαβόητο υπουργείο τού Στουρνάρα επεξεργάζεται σχέδιο νόμου ώστε να πληρώνουν "χαράτσι" και οι μή αποπερατωθείσες οικοδομές,δηλαδή τα γιαπιά.Γιά την "ανάπτυξη" τής χώρας,μάλλον....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": serafim

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

22/06/2013 18:05 #3201 από serafim
Απαντήθηκε από serafim στο θέμα Ο τελευταίος ζωντανός
Πάντως ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης έχει ενοχλήσει πολλούς! Είναι ίσως ο μόνος ανεξάρτητος θεσμός στη χώρα. Ο ΚΑσιμάτης καλά εξιστορεί την υπόθεση αλλά καταλήγει έμμεσα να προσπαθεί να υπερασπιστεί το Σαμαρά.

Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

24/06/2013 09:18 #3209 από GeorgeLigouris
Απαντήθηκε από GeorgeLigouris στο θέμα Ο τελευταίος ζωντανός
Θανο ο κοσμος νομιζει οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι φερνουν το χρημα στην αγορα και στην καταναλωση... δεν ξερει ομως οτι το χρημα που εφερναν τοσα χρονια στην καταναλωση, ηταν τα δανεικα απο τις "αγορες"...
Ετσι διαχεονταν ο κρατικος δανεισμος μεσα στην ελληνικη οικονομια...

Τωρα που κοπηκαν τα ευκολα δανεικα απο τις αγορες, οι ΔΥ πληρωνονται αποκλειστικα απο τους φορους, γι'αυτο και ειναι αβαστακτοι..
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": 012nikos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

24/06/2013 12:33 #3210 από Ιωάννης Παπαδόπουλος
Απαντήθηκε από Ιωάννης Παπαδόπουλος στο θέμα Ο τελευταίος ζωντανός
Πολύ σωστή η τελευταία παρατήρηση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

27/06/2013 12:40 #3229 από dimitris71
Απαντήθηκε από dimitris71 στο θέμα Ο τελευταίος ζωντανός
Μια κωμόπολη αυτοκτονίες..
Εγώ θα ήθελα με αφορμή αυτή την διατύπωση να εκφράσω την άποψη μου για το θέμα και το τρόπο που αντιμετωπίζεται από μερίδα των ΜΜΕ και τα από τα κόμματα συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Τα στοιχεία μπορεί να τα βρει ο καθένας από εμάς πολύ εύκολα στο διαδίκτυο. Θα δει την αύξηση θα δει τις ερμηνείες ειδικών και μη θα δει την θέση της χώρας σε σχέση με άλλες χώρες θα δει αν και κατά πόσο οικονομικές κρίσεις επηρεάζουν το τραγικό αυτό φαινόμενο. Και θα βγάλει τα συμπεράσματα του.

Τα τελευταία 3 χρόνια το φαινόμενο αυτό έχει γίνει ακόμα ένα χαρτί στη τράπουλα του λαϊκισμού. Επαναλαμβάνετε συνέχεια και μάλιστα με τρόπο υπερθετικό. Και αυτοί που το κάνουν θέλουν πρώτα από όλα να εκφράσουν την λύπη τους για τους αυτόχειρες αλλά και να τονίσουν το τραγικό αυτό φαινόμενο. Με αρκετή ίσως αφέλεια θα το πιστέψω αυτό. Και δεν θα εξετάσω καθόλου τις πολιτικές τους θέσεις μιας και αυτές δεν έχουν πραγματικά καμία σημασία.

Ο τρόπος που παρουσιάζεται το γεγονός αυτό έχει τον κακό του: αυτή είναι η κρίση, το μνημόνιο, και οι κακοί Έλληνες πολιτικοί. Έχει και τα θύματα των κακών: τους αυτόχειρες, για τους οποίους και όλοι λυπούνται και όλοι καταλαβαίνουν πως έφτασαν στην απονενοημένη πράξη. Άλλωστε αυτό είναι και το πολιτικά βολικό. Έχουν φτάσει δεν στο σημείο μερικές φορές να γίνεται και προσπάθεια να τους παρουσιάζουν ως ήρωες.

Με συγχωρείτε αλλά αυτό δεν είναι μόνο αφελές δεν είναι μόνο λάθος αλλά βρίσκεται στα όρια του ανόητου του αδιάφορου του ανήθικου (αν όχι του εγκληματικού).
Όποιον ψυχίατρο ή κοινωνιολόγο και αν ρωτήσετε (και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκφραστεί δημόσια) θα πει πως αυτή η πρακτική προσφέρει ένα ακόμα άλλοθι μια ακόμα αφορμή ή ακόμα και αιτία ή δικαιολογία στους τραγικούς αυτούς συνανθρώπους μας να προχωρήσουν στην πράξη αυτή. Δεν τους βοηθάει κανείς έτσι .. ίσα ίσα τους σπρώχνει προς την καταστροφή.

Και όμως κανείς δεν σταματά. Θα μου πεις κάποιος: Μα να φιμώσουμε την πραγματικότητα? Φυσικά και όχι είναι η απάντηση. Να την παρουσιάσουμε αλλά με τρόπο που δεν θα ωθούμε ανθρώπους προς αυτή.. ίσα ίσα να τους αποτρέπουμε. Να την παρουσιάσουμε ως ένα τραγικό φαινόμενο ως τη μη λύση που είναι. Να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα σωστό και τίποτα ηρωικό στην αυτοχειρία.. δεν υπάρχει τίποτα πέρα από την τραγική απώλεια μιας ανθρώπινης ύπαρξης.

Αλλά αυτό απαιτεί μια ελάχιστη συμφωνία έστω σε αυτό το τραγικό θέμα. Και ταυτόχρονα την απώλεια ενός χαρτιού από την τράπουλα της δημαγωγίας. Ούτε σε αυτό δεν είναι ικανοί οι πολιτικοί να συμφωνήσουν.

Οι πολιτικοί και πολλά από τα ΜΜΕ θα διαφωνήσουν μαζί μου και θα αγνοήσουν τους επιστήμονες.. ταυτόχρονα θα οδύρονται για τα θύματα.
Μάλιστα.. να ρωτήσω λοιπόν κάτι.. Αν έχουμε τα τελευταία 2 χρόνια μια κωμόπολη αυτόχειρες, τα τελευταία 20 έχουμε μια μικρή περιφέρεια θύματα τροχαίων ατυχημάτων.. πάρα πολλά από αυτά αθώα πάρα πολλά από αυτά νεαρής ηλικίας. Τα στατιστικά της χώρας είναι τραγικά. Είναι στατιστικά τριτοκοσμικής χώρας. Τα θύματα είναι περισσότερα από αυτά εμπόλεμων ζωνών. Που είναι εκεί οι δυνατές φωνές τους? Γιατί εκεί θα έπιαναν τόπο. Αντί αυτού έχουμε σιωπή ή μερικούς ψιθύρους και αυτούς σπάνια.

Και θα το πάω και πιο πέρα.. Στα πρώτα 2 χρόνια της κρίσης μιλούσαν πάρα πολλοί πολιτικοί και ΜΜΕ για συσσίτια και αστέγους. Παραδόξως σπάνια παρουσίαζαν αστέγους στα ΜΜΕ αν και μιλούσαν συνέχεια για αυτούς.
Ώσπου μίλησαν οι άνθρωποι που χρόνια ασχολούνται με αυτούς.. αυτοί που τα βράδια βγαίνουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις να υποστηρίξουν τους συνανθρώπους μας αυτούς. Εθελοντές και ΜΚΟ.
Και είπαν το εξής: Δεν υπάρχει ουσιαστική αύξηση στους αστέγους λόγω κρίσης. Οι άστεγοι είναι οι ίδιοι είναι τοξικομανείς και κυρίως άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα!!!! Και το θέμα ξεφούσκωσε.

Εκεί έχει καταντήσει η ελληνική πολιτεία και η ελληνική κοινωνία. Να μην μπορεί να φροντίσει συνανθρώπους μας που είναι στον δρόμο επειδή είναι ψυχικά άρρωστοι. Αυτό είναι κατάντια!!!!!
Αλλά αυτοί δεν έχουν ψυχή γιατί για αυτούς δεν μπορούν κάποιοι να κατηγορήσουν άμεσα το μνημόνιο ή τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Και τους ξέχασαν και οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ. Αυτή η κωμόπολη δεν υπάρχει στον χάρτη.. η περιφέρεια με τα θύματα των τροχαίων δεν υπάρχει στον χάρτη.. η πόλη με τα ΑμΕΑ που αντί να μην τους κοπεί Ευρώ, τους άγγιξε βάναυσα η κρίση είναι σε μια γωνία του χάρτη.

Ξέχασαν όλους αυτούς λοιπόν και οδύρονται όλοι για τους αυτόχειρες με το τρόπο που το κάνουν? Ας συνεχίσουν.. ας σπρώξουν μερικούς ακόμα στο γκρεμό.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

27/06/2013 14:26 #3231 από Hastaroth
Απαντήθηκε από Hastaroth στο θέμα Ο τελευταίος ζωντανός
Δέν νομίζω ότι άν γράψη κάποιος "μιά ολόκληρη κωμόπολη έχει αυτοκτονήσει",σημαίνει ότι προτρέπει και άλλους να το πράξουν.Απλώς παρουσιάζει μιά πραγματικότητα.

Μέ την ίδια λογική,θα έπρεπε να υπάρχουν άνθρωποι που ωθήθηκαν να προκαλέσουν τροχαία δυστυχήματα,επειδή κατά καιρούς έχει γραφτεί και ειπωθεί σε διάφορα ΜΜΕ πως "μιά ολόκληρη πόλη ξεκληρίστηκε σε τροχαία την φετινή χρονιά".Αλλά δέν νομίζω ότι έχει παρατηρηθεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Ναί,το να παρουσιάζωνται οι αυτόχειρες ώς ήρωες είναι ανεπίτρεπτο και πράγματι μπορεί να οδηγήση άλλους υποψήφιους στο να τους μιμηθούν.Αλλά είδατε εσείς να γίνεται αυτό στο υπό σχολιασμόν άρθρο;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

27/06/2013 17:12 #3232 από dimitris71
Απαντήθηκε από dimitris71 στο θέμα Ο τελευταίος ζωντανός
Με αφορμή την έκφραση του προέδρου αναφέρθηκα στο θέμα της αναφοράς των αυτοκτονιών. Και εξέφρασα μια προσωπική άποψη η οποία και είναι σύμφωνη με αυτή των επιστημόνων.
Την συλλογιστική της την περιέγραψα και εξήγησα γιατί οι αναφορές με τον τρόπο που γίνονται μπορεί να ωθήσουν αντί να αποτρέψουν ανθρώπους στην πράξη αυτή.

Η αναφορά σε αυτούς που είναι άστεγοι και ψάχνουν σκουπίδια λόγω της κρίσης, γεγονός ανύπαρκτο στη κλίμακα που παρουσιάζεται, το οποίο μάλιστα καταρρίφθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους που έχουν αφιερωθεί στο θέμα, έγινε για να δείξω την υποκρισία και την υπερβολή μερικών πολιτικών.

Η υποκρισία αυτή μάλιστα είναι ακόμα πιο προφανής όταν για θέματα όπως τα τροχαία με πολλαπλάσια θύματα αλλά άσχετα με τη κρίση, οι αναφορές στον πολιτικό λόγο είναι ανυπαρκτες.
Το ίδιο ανύπαρκτες είναι και οι αναφορές στις συνέπειες της κρίσης για τα ΑμΕΑ, για τα οποία ή κρατική και κοινωνική μέριμνα είναι σε ανήθικο και απάνθρωπο επίπεδο.
Ή για την κατάντια της κοινωνίας μας όσον αφορά τους ψυχικά διαταραγμένους ανθρώπους που καταντάνε άστεγοι.

Δεν βλέπω υπό ποιο λογικό πρίσμα και σε ποια λογική βάση η αναφορά στα τροχαία από τους πολιτικούς και οι ανάλογες πολιτικές προτάσεις και πράξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση τους.

Και όχι δεν είδα να παρουσιάζονται ως ήρωες στο άρθρο αυτό..και φυσικά δεν προτρέπει ούτε ενθαρύνει κανένα με την αναφορά του... είδα όμως αναφορές σε ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια... και όλους όσου ανέφερα παραπάνω δεν τους είδα πουθενά. Φυσικά το θέμα του άρθρου δεν είναι αυτό. Απλά αποτέλεσε την αφορμή...

Μπορεί σε επόμενο άρθρο του να θίξει και άλλα θέματα.. (μπορεί και να μην το κάνει και να συνεχίσει να αναφέρεται μόνο σε αυτό). Γιατί παρά την τραγικότητα του γεγονότος τα αίτια του είναι και βαθύτερα .. δεν είναι μόνο η κρίση, αλλά και δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή το υπ' αριθμόν 1 ανθρωπιστικό πρόβλημα στη χώρα. Είναι όμως αποτελεσματικό πολιτικό εργαλείο γιατί χτυπά απευθείας στο θυμικό των πολιτών. Εργαλείο για κυνικούς ή κοντόφθαλμους πολιτικούς.. και δεν αναφέρομαι στον Τζήμερο.

Μπορεί να συνεχίσει να γράφει για ανθρώπους που ψάχνουν σε σκουπίδια.. μερικοί το παρουσίαζαν ως ορδές ανθρώπων πριν λίγα χρόνια. Οι ειδικοί όμως άλλα λένε... τα ΜΜΕ που πραγματικά ζούνε για τέτοιες ειδήσεις και τηλεοπτικά πλάνα, τα οποία μάλιστα ενίοτε τα παρουσιάζουν με τόνο τόσο υπερβολικό που η αλήθεια χάνεται, δεν έχουν δείξει παρά ελάχιστες μεμονωμένες περιπτώσεις. Ελπίζω λοιπόν να μην συνεχίσει.

Και μην μπερδέψουμε αυτό με τα συσσίτια... άλλο το ένα άλλο το άλλο. Δωρεάν γεύματα έκαναν και πριν την κρίση οι δήμοι σε κάθε “γάμο και χαρά” (με δανεικά) και μάζευαν χιλιάδες κόσμου, φιλανθρωπίες και δωρεάν γεύματα έκανε και η εκκλησία, τσάμπα έδιναν προϊόντα οι μανάβηδες στη λαϊκή στις 1 το μεσημέρι.. κλπ κλπ Άλλο αυτό και άλλο συσσίτιο υποσιτισμένων πολιτών που δεν έχουν κανένα άλλο πόρο. Και σίγουρα άλλο ο άνθρωπος που ψάχνει στα σκουπίδια.
Αυτά τα θυμούνται οι παλιοί και ξέρουν όσοι γνωρίζουν ιστορία και δεν έχουν κοντή μνήμη.. τα ξέρουν επίσης και αυτοί που παρακολουθούν τις διεθνής εξελίξεις και βλέπουν τι έχει γίνει σε χώρες που πτώχευσαν ή σε χώρες που οι πολιτικοί τους εκτός κάθε πραγματικότητας τις ώθησαν στον “περήφανο” (δήθεν) δρόμο της απομόνωσης.. οι μικρομέγαλοι που λέει και ο τζήμερος.

Την πολιτική γραμμή και τακτική και τον πολιτικό λόγο και την έκφραση της την επιλέγει ο πρόεδρος. Εγώ απλά ως πολίτης εκφράζω την άποψη μου και έμμεσα ή άμεσα την πρόταση μου. Οι αποφάσεις είναι δικές του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

27/06/2013 23:56 #3234 από Hastaroth
Απαντήθηκε από Hastaroth στο θέμα Ο τελευταίος ζωντανός
Εγώ όμως τους έχω δεί τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια.Και τους είδα τώρα,τα τελευταία δυό-τρία χρόνια-δέν θυμάμαι να τους έβλεπα πιό πρίν.

Γιά τα συσσίτια δέν ξέρω κατά πόσον αυξήθηκε η συχνότητά τους τώρα με την κρίση ή όχι,οπότε δέν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Οπως και να'χη,δέν νομίζω πως ο πρόεδρος διέπραξε κάποιο ατόπημα ή απευθύνθηκε στο θυμικό τών αναγνωστών επειδή περιέγραψε κάτι που είναι πραγματικό-δηλαδή ότι τον τελευταίο καιρό οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν τόσο πολύ διότι πολλοί άνθρωποι που έφθασαν σε οικονομική ένδεια εξ αιτίας τής κρίσης και τής αδυναμίας τους να αντεπεξέλθουν στίς οικονομικές υποχρεώσεις που προέρχονται από την υπερβολική φορολόγηση επέλεξαν αυτόν τον εσφαλμένο τρόπο να λύσουν (ή μάλλον να ξεφύγουν από) τα προβλήματά τους.

Το ότι σε διάφορα ΜΜΕ και λοιπούς χώρους έκφρασης τών πολιτών ακολουθείται η πρακτική αυτή δέν σημαίνει ότι ακολουθείται και από εμάς εδώ.Αυτό έχω διαπιστώσει εγώ τουλάχιστον.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ