Περιβάλλον

16/10/2012 14:13 #251 από grarticles
Περιβάλλον δημιουργήθηκε από grarticles

Σεβασμός στο Περιβάλλον - προϋπόθεση για την Αειφόρο Ανάπτυξη

Στη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ θεωρούμε το Περιβάλλον σπίτι μας και γνωρίζουμε ότι η Ανάπτυξη μπορεί να να συνδυαστεί με την προστασία του. Οφείλουμε να το διατηρούμε καθαρό και περιποιημένο αλλά ταυτόχρονα πρέπει να μπορούμε να ζούμε σ' αυτό. Το Περιβάλλον και η διαχείρισή του δεν είναι ακτιβιστικό, ιδεολογικό, ρομαντικό ή πολιτικό αντικείμενο δραστηριότητας, αλλά ένα πολύ ειδικό, τεχνικό, και υψίστης σημασίας πλέγμα ενεργειών και δραστηριοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

05/02/2013 17:38 - 05/02/2013 17:43 #252 από Alkiviadis
Απαντήθηκε από Alkiviadis στο θέμα Περιβάλλον
Υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία που μετατρέπει τα απορρίμματα σε ενέργεια και θέρμανση (αλουμίνιο, σιδηρούχα, κομπόστα γεωργικής εκμετάλλευσης κλπ.) δεν είναι θεωρητική αλλά ήδη πραγματικότητα και βιώσιμη.
Είτε με μηχανές στο μέγεθος ενός container που απλά επωφελούνται τα υποπροϊόντα της "ζύμωσης" αυτής της υπέδαφης "κομπόστας " σε θέρμανση, ενέργεια και βενζίνη είτε ολόκληρα εργοστάσια μεταποίησης που ανάλογα με τα φορτία που διαχειρίζονται μπορούν να παράξουν αρκετή ενέργεια για να ηλεκτροδοτήσουν μέχρι και 3 εκατομμύρια σπίτια.

Μία υπεύθυνη και ποίο εκσυγχρονισμένη προσέγγιση στο υπερθέαμα τις Κερατέας π.χ θα ήταν να πρωτοβουλήσει και να ελαφρύνει τους κατοίκους της από ένα προκαθορισμένο ποσοστό η ποσό στον μηνιαίο λογαριασμό της ΔΕΗ τους (χορηγία του τοπικού τους εργοστασίου), το οποίο θα έβλεπε αναβάθμιση της περιοχής τους. Εάν η κυβέρνηση εφάρμοζε αυτή την πολιτική με τα ποιο σύγχρονα τέτοια εργοστάσια που αφήνουν όλο και λιγότερα στοιχεία ανεκμετάλλευτα αλλά και παράγουν από μόνα τους ενέργεια χωρίς να χρειάζονται την συνεργασία με τριτογενείς κλιβάνους, παντού, τότε οι νομοί από μόνοι τους θα ζητούσαν την εγκατάσταση τέτοιων μονάδων (που έχουνε φίλτρα άνθρακα για τις οσμές υπόψιν) και με συγκεκριμένους στόχους διαχωρισμού απορριμάτων από τους πολίτες θα μπορούσαν να τους παρακινήσουν να ανακυκλώνουν με θέλγητρο τη τσέπη τους και μια καθαρή πολιτεία σαν added bonus.

Ψάξτε το στο google σαν Waste to energy θεωρώ πως ένα σύστημα σχετικά αυτοσυντηρούμενο και οικονομικά αλλά και κοινωνικά είναι σπάνιο και χρίζει προσοχής.

Ευχαριστώ

Υ.Γ Αυτό επίσης θα προϋπόθετε και σωστό χειρισμό προώθησης προς τους απλούς πολίτες και την διεκπεραιωμένη εξήγηση του πως, γιατί και πως θα τους επηρεάσει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GVenios, EKONSTAS, mihail

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ