Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ΕρντογάνΑναρτήθηκε στο YouTube και δεύτερη συνομιλία που φαίνεται να είναι μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του γιου του. Στην πρώτη φαίνεται σαν ο Ερντογάν να δίνει οδηγίες στον υιό του να εξαφανίσει τεράστια ποσά ρευστού από διάφορα σπίτια (σε κάποια φάση ο γιος μιλάει ότι ακόμα δεν μπόρεσε να εξαφανίσει 30 εκατομμύρια ευρώ). Αυτά τα πρώτα τηλεφωνήματα υποτίθεται έγιναν την ίδια μέρα που οι αρχές εισέβαλαν στα σπίτια των γιων διάφορων υπουργών στην Τουρκία. (Διαβάστε στα αγγλικά μια μεταγραφή των συνομιλιών εδώ - http://www.liveleak.com/view?i=9f6_1393289511 ). Ο Ερντογκάν στην τουρκική Βουλή αμέσως κατήγγειλε ότι πρόκειται για μοντάζ. Στην σημερινή καινούργια ανάρτηση φαίνεται να ακούγεται ο Ερντογάν να ζητά από τον γιο του να μην αποδεχθεί ένα χρηματικό ποσό που του προσφέρθηκε για κάποια επιχειρηματική συμφωνία, αλλά για να περιμένει να πάρει περισσότερα. (http://www.reuters.com/article/2014/02/26/us-turkey-erdogan-idUSBREA1P0ZK20140226 ).

Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίσει κανείς τι πραγματικά συμβαίνει, αλλά τα δεδομένα προς το παρόν κάνουν πιθανό να υπάρχει διαφθορά στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης Ερντογάν, καθώς και ένα παιχνίδι ισχύος με στόχο την απομάκρυνση του Ερντογάν από την εξουσία. Ας ελπίσουμε ότι η δημοκρατία στην γειτονική μας χώρα θα αποδειχθεί ισχυρή και ότι δεν θα υπάρξει πολιτική αποσταθεροποίηση.


Συζητήστε αυτό το άρθρο στο χώρο του Φόρουμ (0 απαντήσεις).

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση