photo-by-MOSSOTΜε πρωτοβουλία των ηγεσιών της Δράσης και της Δημιουργία Ξανά έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα προς την ενοποίηση του ευρωπαϊκού-μεταρρυθμιστικού χώρου, με τη συμφωνία των δύο κομμάτων για κοινή κάθοδο στις Ευρωπαϊκές, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και στις εθνικές, όποτε γίνουν. Είναι επιτακτική ανάγκη να ανατραπεί το οθωμανoσοβιετικό πελατειακό καθεστώς που κυριάρχησε τις τελευταίες δεκαετίες και να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της ανήκει στον πολιτισμένο κόσμο. 

Η πρωτοβουλία είχε την ένθερμη υποστήριξη του Γκι Φερχόφσταντ, πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου και σήμερα ηγέτη του ALDE, του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Ευρωβουλής, και υποψήφιου για την προεδρία της Κομισιόν. Ο συνασπισμός ονομάζεται «Γέφυρες», έννοια που συμβολίζει την θέλησή μας να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν, και είναι ανοιχτός σε κόμματα, συλλογικότητες και ανεξάρτητες προσωπικότητες που μοιράζονται το όραμα για μια σύγχρονη Ελλάδα σε μια Ενωμένη Ευρώπη. Αυτό θα είναι και το όνομα του κοινού ψηφοδελτίου στις Ευρωεκλογές.

Στην περιφέρεια Αττικής, ο συνασπισμός στηρίζει την υπερκομματική κίνηση «Δημιουργούμε, μαζί» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θάνο Τζήμερο. Μετά τις εκλογές, τα κόμματα θα δημιουργήσουν κοινές ομάδες επεξεργασίας πολιτικών θέσεων και θα διοργανώσουν συνδιάσκεψη, στην οποία θα προσκληθούν και άλλες πρόθυμες δυνάμεις του μεταρρυθμιστικού χώρου, με ζητούμενο την οργάνωση κοινής πολιτικής πορείας. Στόχος είναι η δημιουργία μιας σοβαρής, αξιόμαχης και με κυβερνητική προοπτική πολιτικής δύναμης που θα προσελκύσει τους σκεπτόμενους ψηφοφόρους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα παραδοσιακά πελατειακά κόμματα και ανήκουν στο κεντροαριστερό μέχρι το κεντροδεξιό ιδεολογικό φάσμα. 

Με ευρεία πλειοψηφία η εκατονταμελής Κεντρική Επιτροπή της Δράσης ενέκρινε επί της αρχής την πρόταση συνεργασίας των δυνάμεων του μεταρρυθμιστικού χώρου και εξουσιοδότησε το προεδρείο του κόμματος να ολοκληρώσει την προσπάθεια. Επίσης, η 33-μελής Εθνική Επιτροπή της “Δημιουργίας” αποφάσισε, με ψήφους 27-1, να τεθεί η πρόταση προς έγκριση από τη βάση, όπως ορίζεται από το καταστατικό για αποφάσεις αυτής της εμβέλειας. Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που επακολούθησε, τα μέλη του κόμματος ενέκριναν την πρόταση με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (84% υπέρ, 12% κατά, 4% λευκά). 

Η Δημιουργία αποδεικνύει έμπρακτα και το επίπεδο εσωτερικής δημοκρατίας που διαθέτει και τον σταθερό προσανατολισμό της στην ένωση των πολιτικών δυνάμεων της μεταρρύθμισης, διάθεση που εκφράστηκε ήδη στην πρώτη παράγραφο της ιδρυτικής ομιλίας του κόμματος τον Οκτώβριο του 2011.

Ζούμε μέρες και γεγονότα που θα διαμορφώσουν καταλυτικά το πολιτικό μέλλον του τόπου μας.


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση