Η “Δημιουργία, ξανά!” εισάγει την ηλεκτρονική ψηφοφορία (e-voting) στις λειτουργίες της. Αυτό σημαίνει πως είτε στο κέντρο της Αθήνας μένει κάποιος, είτε στη Γαύδο, είτε στην Αυστραλία, έχει ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες να συμμετέχει στη διαμόρφωση πολιτικής, θέσεων και φυσιογνωμίας. Στο προσεχές συνέδριο του Μαρτίου, όλα τα μέλη, από κάθε γωνιά του κόσμου, θα μπορούν να παρακολουθούν με ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση (live streaming) και να ψηφίζουν!

Όμως, για να λειτουργήσει σωστά το σύστημα χρειάζεται υποδομή, προεργασία και ένα καλά οργανωμένο σύστημα ελέγχου. Υπάρχουν δύο σημαντικά θέματα για την αδιάβλητη λειτουργία του: η ταυτοπροσωπία και η μυστικότητα της ψήφου. Το δεύτερο το εγγυάται η ομάδα πιστοποίησης και το υλοποιούν οι υπεύθυνοι ΙΤ της “Δημιουργίας”. 

Για το πρώτο χρειαζόμαστε τη συνεργασία σας. Αν και απλοποιήσαμε τη διαδικασία όσο ήταν δυνατόν, ζητάμε την κατανόησή σας διότι έχει αρκετά βήματα. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν ισχύει ακόμα κάποιο σύστημα πιστοποίησης της ηλεκτρονικής υπογραφής, και έπρεπε εμείς να επινοήσουμε διαδικασίες που θα απέκλειαν κάθε πιθανότητα λαθροχειρίας, π.χ. την περίπτωση που κάποιος κακόβουλος θα θελήσει να υπονομεύσει τη διαδικασία δίνοντας ψευδή στοιχεία και καταγγέλοντας, μετά, τις εκλογές ως άκυρες. Δυστυχώς, επειδή έχουμε αντιμετωπίσει κάθε είδους επιθέσεις, είναι απαραίτητο να τα λαμβάνουμε όλα υπόψη.

Για να ολοκληρωθεί λοιπόν η καρτέλα σας στο μητρώο μελών της Δημιουργίας θα πρέπει να ακολουθήσετε ουσιαστικά την διαδικασία εγγραφής νέου μέλους προσαρμοσμένη ανάλογα με το αν έχετε ήδη πληρώσει την συνδρομή σας για το τρέχον έτος ή όχι.

Οι κατά τόπους περιφερειακές οργανώσεις,  οι συντονιστές και τα εξουσιοδοτημένα στελέχη είναι στη διάθεσή σας, για να διευκολύνουν τις διαδικασίες εγγραφής και πιστοποίησης, απαραίτητο και  αναγκαίο βήμα για τη διαφύλαξη του απόρρητου, του αδιάβλητου και της δημοκρατικής διαδικασίας.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση