Ολοκληρώθηκε χτες, 4/2/24 η έκθεση αγροδιατροφικού εξοπλισμού Agrotica, που διοργανώνεται στους χώρους της ΔΕΘ.

Παρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της αγροτικής μας παραγωγής, όπως προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης καθώς και προϊόντα μικρής κλίμακας αλλά υψηλής ποιότητας και ποικιλίας, οι παθογένειες και οι στρεβλώσεις που τη χαρακτηρίζουν δυστυχώς δεν έχουν εξαλειφθεί.

Η #Κοινότητα_Πολιτών ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ προτείνει επιστημονικά τεκμηριωμένες λύσεις βασισμένες στη διεθνή εμπειρία. Συγκεκριμένα :

Σύνταξη Εθνικού σχεδίου Αγροτικής Πολιτικής που, παράλληλα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, θα ενισχύει διεθνώς ανταγωνιστικούς κλάδους, (π.χ. οπωροκηπευτικά)
Μείωση φορολογίας και ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και εξοπλισμό
Δια Βίου εκπαίδευση και επιμόρφωση των παραγωγών
Υιοθέτηση νέων τεχνολογιών (π.χ. drones)
Παραχώρηση Δημόσιων εκτάσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους
Αναδασμοί– εκχερσώσεις γης

Για μια χώρα σαν τη δική μας, με χαμηλή βιομηχανική παραγωγή, η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα αποτελεί μονόδρομο για την επίτευξη αυτάρκειας σε βασικά αγαθά αλλά και την γενικότερη οικονομική μας ανάπτυξη.

agrotica2024

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση