ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Αποτελεσματική η προστασία των «υψηλών προσώπων», αναποτελεσματική η προστασία των πολιτών. Η τραγική κατάληξη της επιχειρησιακής αναποτελεσματικότητας και της έλλειψης εκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν να μην μπορέσει να αποτραπεί η δολοφονία μιας νέας κοπέλας, ακόμη και έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Οι σημερινές δηλώσεις από τη Θεσσαλονίκη του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια από τη σχετική έρευνα που διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ., δεν πρόκειται να φέρει πίσω το θύμα...

Το αποκαλυπτικό ηχητικό του σχετικού διαλόγου από την Άμεση Δράση αποτυπώνει αν μη τι άλλο αυτό που η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ πρεσβεύει εδώ και πάνω από μια δεκαετία, και έχει «μαλλιάσει η γλώσσα» της: μόνο η αξιολόγηση του Δημοσίου θα δώσει αξιόπιστη και οριστική λύση στο τεράστιο ζήτημα της στελέχωσης.

Ο πολίτης είναι ουσιαστικά απροστάτευτος στο έλεος οποιουδήποτε παρανομεί, διότι και οι ισχύοντες κανόνες εμπλοκής «δένουν τα χέρια» της Αστυνομίας, μετατρέποντάς την σε «σάκο του μποξ» για ένα μέρος της κοινωνίας, που δεν έχει αντιληφθεί πως όταν η Τάξη και η Ασφάλεια διασαλεύονται, η αποκατάστασή τους θα απαιτήσει και τη χρήση νόμιμης βίας.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ κοινότητα πολιτών σταθερά και αταλάντευτα εκπροσωπεί τους πολίτες που ζητούν το αυτονόητο: την εγκαθίδρυση κλίματος τάξης και ασφάλειας, με μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, που θα προστατέψει τις ζωές τους, θα ανακουφίσει την καθημερινότητά τους και ταυτόχρονα θα δώσει νέα ώθηση στην Οικονομία, καθώς κανένας δεν επενδύει σε μια χώρα γενικευμένης και ενδημικής αναρχίας.

🔸 Οι ξεκάθαροι κανόνες εμπλοκής
🔸 η εξειδικευμένη εκπαίδευση
🔸 η παροχή του άκρως αναγκαίου σύγχρονου εξοπλισμού,
🔸 η επαρκής στελέχωση
🔸 και η ανταμοιβή μετά από αξιολόγηση
είναι το πλαίσιο που υποστηρίζει η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ για να μπορέσει η ΕΛ.ΑΣ. να επιτελέσει το καθήκον της. Επιπρόσθετα, να τερματιστεί η «βιομηχανία» της φύλαξης των «υψηλών» προσώπων με τα «παχιά πορτοφόλια» και να επιστρέψουν οι αστυνομικοί στις γειτονιές.

Τα ηχητικά των «επιδόσεων» του Δημοσίου, είτε από τον ΟΣΕ στην περίπτωση των Τεμπών, είτε τώρα από την Άμεση Δράση, καταδεικνύουν πως η χώρα «αρμενίζει στραβά» και φαίνεται ότι ο «καπετάνιος», δυστυχώς για όλους μας, δεν ενδιαφέρεται…

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, στους συγγενείς και στους φίλους της Κυριακής, της άτυχης 28χρονης που δολοφονήθηκε στυγνά, και τους εύχεται δύναμη ώστε να αντέξουν τον πόνο.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
#κοινότητα_πολιτών
4 Απριλίου 2024

#ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στην #Ευρώπη : #Μεταρρύθμιση #Ανάπτυξη #Αξιοκρατία #Δικαιοσύνη #Ασφάλεια

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση