× Εδώ συζητούμε αρχές, θέσεις και μέτρα γύρω από τα δυο «καυτά» θέματα της Ελλάδας, τα οποία επιλέξαμε ως κεντρικά για το έκτακτο συνέδριό μας:
  • Μεταρρυθμίσεις για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη
  • Πολιτειακές αλλαγές για πραγματική δημοκρατία και κράτος δικαίου
Η συζήτηση είναι οργανωμένη σε επιμέρους ενότητες που περιγράφονται σε εισηγητικά κείμενα της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου.

Το Νέο Ελληνικό Κράτος

08/03/2013 17:46 #1465 από grarticles
Το Νέο Ελληνικό Κράτος δημιουργήθηκε από grarticles

Μικρό και ευέλικτο. Με ισχυροποίηση των κομβικών λειτουργιών του και απαλλαγή από το βάρος των καρκινωμάτων που προέκυψαν από τις χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις σε θέσεις με ανύπαρκτο η απαρχαιωμένο λειτουργικό αντικείμενο. Με απλοποιημένες και ξεκάθαρες διαδικασίες, που δεν απαιτούν γνώση των χιλιάδων σκορπισμένων, ασαφών, και αντιφατικών διατάξεων που διατηρούνται για να δώσουν τροφή σε χιλιάδες άλλες παρασιτικές λειτουργίες, που αποτρέπουν τον ερχομό της Ελλάδας της απελευθερωμένης δημιουργικής ενέργειας. Με πρωτογενώς ρυθμιστικό ρόλο και με δομές και θεσμούς σχεδιασμένους ώστε να δημιουργούν αντισταθμίσεις και δικλείδες ασφαλείας ενάντια στον εκφυλισμό τους από συμφέροντα που δεν ευθυγραμμίζονται με το κοινό Όφελος. Με θεσμούς που επιτρέπουν την μείωση της Διαφθοράς – από πραγματικά ανεξάρτητες εξωτερικές ρυθμιστικές και ελεγκτικές αρχές – μέχρι όλους εκείνους τους μηχανισμούς που εγγυώνται την συνέχιση της υγιούς λειτουργίας. Το Κράτος δίχως διαπλοκή και στραγγαλισμό, και χωρίς την δημιουργία εξαρτήσεων του νέου δυναμικού ιδιωτικού τομέα. Με αναμορφωμένο σύστημα δημοσίων επενδύσεων και γόνιμες αρχές λειτουργίας των δημοσίων δικτύων (παράρτημα Π5). Βέβαια, συγκεκριμένες από τις υπηρεσίες του Κράτους είναι ιδιαίτερα κομβικές για οποιοδήποτε τέτοιο εγχείρημα, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της δικαιοσύνης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

14/03/2013 22:53 #1466 από siligard
Απαντήθηκε από siligard στο θέμα Το Νέο Ελληνικό Κράτος
Σχετικά με τις "ξεκάθαρες διαδικασίες" και την διαφάνεια:

1) Είναι ανεπίτρεπτο να μην μπορεί να δει ένας εξεταζόμενος στον ΑΣΕΠ το γραπτό του ώστε να μπορεί να υποβάλλει σχετική ένσταση εάν πιστεύει ότι αδικήθηκε. Η πρόταση μου είναι να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και εάν αποδειχθεί ότι ο εξεταζόμενος έχει άδικο, ότι η βαθμολόγηση/αξιολόγηση του ήταν σωστή και ότι κακώς κίνησε την διαδικασία ένστασης (κωλυσιεργώντας το σύστημα και αμφισβητώντας την αξιοπιστία των εξετάσεων) να του επιβάλλεται μια αξιοσέβαστη χρηματική ποινή. Εάν όμως αποδειχθεί ότι όντως αδικήθηκε τότε θα αποκαθίσταται η αδικία και οι υπεύθυνοι για την αδικία (ακόμα και αν το έκαναν λόγω παράλειψης) θα επωμίζονται μεταξύ άλλων και πολύ σοβαρές χρηματικές ποινές. Αντίστοιχα θα πρέπει να ισχύουν σε κάθε περίπτωση διαγωνισμού που θα εποπτεύεται από φορέα δημοσίου.

2) Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί ένας διαγωνιζόμενος να προσβάλλει μόνο την δική του αξιολόγηση και όχι των άλλων. Αυτό επίσης είναι ανεπίτρεπτο και πρέπει να αλλάξει.

Διαφάνεια σε ΟΛΑ. Όταν αποδεικνύεται ότι αδίκως αμφισβητείς τις διαδικασίες τότε θα πληρώνεις. Όταν αποδεικνύεται ότι δικαίως τις αμφισβητείς θα την πληρώνουν οι υπεύθυνοι για την καλή λειτουργία των διαδικασιών.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

01/04/2013 22:49 #2386 από panos2013
Απαντήθηκε από panos2013 στο θέμα Το Νέο Ελληνικό Κράτος
Να γίνει καθαρό ότι απαιτείται ολικός επανασχεδιασμός του κράτους και των λειτουργειών του. ¨ολα από την αρχή σε ν]εντελώς νέες βάσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

02/04/2013 00:03 #2392 από psarakis
Απαντήθηκε από psarakis στο θέμα Το Νέο Ελληνικό Κράτος
Είναι κομβικό ζήτημα για την αναδημιουργία της Ελλάδας. Εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα και η φιλοσοφία που θα κυριαρχήσει θα φέρει ή την αναγέννηση ή την ολική καταστροφή. Η θέση μας στην Δημιοιυργία είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε μικρό και ευέλικτο κράτος. Αυτό που μένει είναι να το σχηματοποιήσουμε και να το παρουσιάσουμε. Είναι ανάγκη να βγούμε συγκεκριμένα και τολμηρά να πούμε τι κράτος θέλουμε. Προσωπικά πιστεύω ότι αμιγώς στο κράτος πρέπει να μείνουν ελάχιστοι τομείς. Σίγουρα η Εθνική Άμυνα
(Στρατός- Αστυνομία), ένα μέρος από την Υγεία, ένα από την Παιδεία και κάποιες υπηρεσίες ελέγχου. Μπορούν σε πάρα πολλούς τομείς να γίνουν συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα(ασφαλιστικό, φορολογικό,υγείας, παιδείας, ενέργειας, μεταφορών). Με συμβάσεις παραχώρησης, να δοθούν εκτάσεις προς καλλιέργεια, εξορυκτική δραστηριότητα και τουριστική αξιοποίηση. Επιπλέον, με πλήρεις ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα, τα τυχερά παίγνια και καζίνο, την αμυντική και ναυπηγική βιομηχανία. Και σίγουρα πολλά ακόμη. Αρκεί να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μια ρεαλιστική πρόταση, με συγκεκριμένες δομές του κράτους και οργανογράμματα. Με αξιολόγηση όλου του προσωπικού του Δημοσίου, με άρση την μονιμότητας και επάνδρωση του με τους άξιους και όσουν έχουν τις δεξιότητες να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις των θέσεων. Από εκεί θα περάσει και το μεγάλο μήνυμα στην κοινωνία ότι είμαστε έτοιμοι για σοβαρές μεταρρυθμίσεις και ένα κράτος λειτουργικό, παραγωγικό και έντιμο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: serafimggiannoulisgThanos1nnicolaidisolympiosraptisnmavrid
Powered by Kunena Φόρουμ