Η ΝΔ, είπε o Μάρδας του ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να μην είχε σταματήσει τους πλειστηριασμούς, διότι αν δεν τους σταματούσε, και οι Τράπεζες θα ήταν σε καλύτερη θέση και η αγορά θα είχε ομαλοποιηθεί και οι κόκκινοι δανειολήπτες δεν θα ξεπουλούσαν το σπίτι τους σε τόσο χαμηλή τιμή, πράγμα αναπόφευκτο όταν υπάρχει τόσο μεγάλη προσφορά και τόσο μικρή ζήτηση. Ολόσωστο!

Διαφωνεί κανένας; Αυτό λέγαμε κι εμείς στη «Δημιουργία, ξανά!» από το 2011: όταν παγώνεις την αγορά, δεν μπορείς να την κρατάς παγωμένη εσαεί. Κάποια στιγμή θα ξεπαγώσει και θα είναι όλα πολύ χειρότερα. Γιατί λοιπόν σας έπεσε το σαγόνι, γαλάζιοι σύντροφοι;

Τι άλλο είπε ο Μάρδας; Ότι παρά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ήταν που κυβερνούσε κι αυτή έπρεπε να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση και μπορούσε να κάνει όποια τζάμπα μαγκιά ήθελε. Ολόσωστο, επίσης! Διαφωνεί κανένας; Όταν υπακούεις στην αντιπολίτευση από τον φόβο του πολιτικού κόστους ή των ενδεχόμενων ταραχών και επεισοδίων (μεταξύ μας: για να μην έχεις αντιδράσεις από τους δικούς σου, από την ελαφρολαϊκή αριστεροδεξιά που κυριαρχούσε – και κυριαρχεί στη ΝΔ) και εφαρμόζεις το «πρόγραμμα» της αντιπολίτευσης δεν κάνεις για την κυβερνητική δουλειά. Δώσε τη θέση σου στην αντιπολίτευση. Γιατί λοιπόν τσιρίζετε στα πάνελς, γαλάζιοι σύντροφοι, αιφνιδιασμένοι από τον κυνισμό του Μάρδα;

Τι πάθατε ξαφνικά και καταγγέλλετε την ασυνέπεια, την ξετσιπωσιά, τον αμοραλισμό και τον οπορτουνισμό του; Περιμένατε κάτι άλλο από κάθε Μάρδα αυτού του κόσμου; Συμπαθάτε με, γαλάζιοι σύντροφοι, αλλά πρέπει να μελετήσετε Αίσωπο. Ο Συριζαίος δεν μπορεί να κάνει τίποτε διαφορετικό. Αυτή είναι η φύσις του, σαν την οχιά του μύθου.

Η δική σας όμως δεν έχουμε καταλάβει ποια είναι.

Διότι τίποτε από όσα λέτε δεν μας βοηθάει να βγάλουμε συμπέρασμα. Παράδειγμα το τουίτ του Άδωνι Γεωργιάδη: «Η σημερινή συνέντευξη του κ. Δημήτρη Μάρδα, για τους πλειστηριασμούς, πρέπει να γίνει σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στην πολιτική στο παρελθόν. Αναίσχυντοι σε όλα τους».

Πάλι, δηλαδή, ετεροκαθορισμός. Σημαία σας θα έπρεπε να γίνει η δική σας άποψη, η δική σας πρόταση για το θέμα. Επίσης να σε ενημερώσω, αγαπητέ Άδωνι, ότι τέτοιοι άνθρωποι όχι απλώς έχουν εμφανιστεί στην πολιτική στο παρελθόν, αλλά ήταν και ο κανόνας. Σε ποιο κόμμα ήταν ο Καμμένος, μήπως θυμάσαι; Ο Νικολόπουλος; Ο Ψωμιάδης; Ο Πάκης; Για να μην σου θυμίσω ποιοι είναι σήμερα στη ΝΔ εφησυχασμένοι με τη στρατηγική σας που είναι «χτυπάμε τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνουμε τουμπεκί για το πρόγραμμά μας, διότι δεν έχουμε». Διότι αν είχατε προτάσεις για μερικά που κάνουν τζιζ, το ασφαλιστικό ας πούμε, η ΝΔ θα είχε γίνει εκατό κομμάτια. Έτσι όμως δεν κυβερνάς. Μπορεί να πάρεις την εξουσία, αλλά δεν κυβερνάς. Αυτό που είπε κι ο Μάρδας, δηλαδή.

Πάμε τώρα σε αυτό που είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, την πρόταση του οποίου σχολίασε ο Μάρδας. Πρότεινε στην κυβέρνηση να επαναλάβει την νομοθετική ρύθμιση της ΝΔ του 2014 για την προστασία της πρώτης κατοικίας! Η οποία να θυμίσω ότι ήταν προσωρινή. Ως πότε; Για άλλους έξι μήνες ζητούσαν παράταση οι βουλευτές σας. Ως πότε;

Και ποιος θα προστατέψει, αγαπητέ Χρήστο, τον ανυποψίαστο καταθέτη που ούτε δάνειο πήρε ούτε χρωστάει σε κανέναν, από το αναπόφευκτο bail-in, ήγουν κούρεμα καταθέσεων, στο οποίο οδηγεί νομοτελειακά η «ρύθμισή» σας; Κανένας, ε; Ποιος προστάτεψε τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομετόχους των τραπεζών που με τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις και τα επάλληλα reverse-split των μετοχών είδαν τις οικονομίες μιας ζωής να εξαφανίζονται; Κανένας, ε; Και ποιος προστάτεψε τον φορολογούμενο ο οποίος φεσώθηκε τα 31 δις της συμμετοχής του ΤΧΣ, που χάθηκαν οριστικά και φορτώθηκαν στο χρέος; Κανένας, ε; Για να το καταλάβεις καλύτερα, αγαπητέ αναγνώστη, ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ακόμα και νεογέννητος φεσώθηκε 3000 ευρώ ΜΟΝΟ από τη χασούρα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που δεν είχε αποτέλεσμα ακριβώς λόγω της συνεχώς διευρυνόμενης τρύπας των κόκκινων δανείων! Είστε 4μελής οικογένεια; 12.000 ευρώ είναι η λυπητερή ΜΟΝΟ για σας, χωρίς ΟΥΤΕ οι τράπεζες να σωθούν, ΟΥΤΕ οι δανειολήπτες να γλυτώσουν κάτι. Φοβερός χειρισμός, ε; Και γιατί αυτός που πήρε δάνειο για πρώτη κατοικία και είναι συνεπής να συνεχίσει να είναι συνεπής; Ήδη με την «προσωρινή» ρύθμισή σας, οι περισσότεροι που είχαν στεγαστικό για πρώτη κατοικία σταμάτησαν να πληρώνουν. Κορόιδα είναι;

Η αναισχυντία δυστυχώς είναι η κυρίαρχη ιδιότητα του πολιτικού, ακόμα κι όταν, για ξεκάρφωμα, επικαλείται «ανθρωπιστικούς» λόγους. Ίσως χρειάζεται και οι ψηφοφόροι να μελετήσουν Αίσωπο. Διότι η εξαπάτηση είναι στη φύση του επαγγέλματος «πολιτικός». Θα σου πει αυτό που θέλεις να ακούσεις, μολονότι είναι αδύνατον να εφαρμοστεί. Το αν σου το λέει συνειδητά, εξαπατώντας σε δηλαδή «στην ψύχρα», ή από άγνοια του πραγματικού κόσμου, μένει να το ανακαλύψεις για τον καθένα προσωπικά. Αν θες τη γνώμη μου, δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο. Και τα δύο, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι εξ ίσου καταστροφικά. Και στην παρούσα συγκυρία για τη χώρα, εγκληματικά.

Αλλά μήπως κι εσύ, ψηφοφόρε, είναι στη φύση σου να επιδιώκεις να εξαπατηθείς;

Πηγή: square.grΘέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση