Αριστερά βλέπετε την Fayneese Miller, την πρώτη αφροαμερικανή πρόεδρο του Πανεπιστημίου Hamline στη Μινεσότα. Δεξιά είναι η Erika Lopez Prater επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο ίδιο πανεπιστήμιο.

 Blank 2 Grids Collage 1

Η Fayneese Miller απέλυσε την Erika Lopez Prater επειδή στο πλαίσιο του μαθήματός της έδειξε στους φοιτητές έναν ΙΣΛΑΜΙΚΟ περσικό πίνακα του 14ου αιώνα που απεικονίζει τον Προφήτη Μωάμεθ να παίρνει από ένα άγγελο τις οδηγίες για τη συγγραφή του Κορανίου.

 326206125 1494082721085128 3587567624335136526 n

Ο πίνακας περιλαμβάνεται σε ένα χειρόγραφο αντίγραφο της ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ “Σύνοψης των Χρονικών” του Rashid al-Din. Μολονότι η Prater είχε ενημερώσει γραπτώς και προφορικώς τους φοιτητές της δίνοντάς τους τη δυνατότητα, αν κάποιοι δεν ήθελαν να δουν τον πίνακα να μην παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη διαδικτυακή παράδοση, η αφροαμερικανίδα φοιτήτρια Aram Wedatalla, πρόεδρος του Μουσουλμανικού Φοιτητικού Συλλόγου, ενημέρωσε τη διοίκηση για το περιστατικό, λέγοντας ότι ήταν ασέβεια προς τους Μουσουλμάνους. Η Prater κατηγορήθηκε από το CAIR, τον πολιτικό βραχίονα του τζιχαντισμού στις ΗΠΑ, για… μισαλλοδοξία και ισλαμοφοβία!

Η Μίλλερ απολύοντας την Πράτερ δήλωσε δημοσίως ότι «ο σεβασμός για τους μουσουλμάνους φοιτητές θα έπρεπε να έχει αντικαταστήσει την ακαδημαϊκή ελευθερία»!

Ναι, σωστά διαβάσατε. Κάλεσε μάλιστα στην πανεπιστημιούπολη τον Jaylani Hussein, εκτελεστικό διευθυντή του CAIR στη Μινεσότα, για να διευθύνει μια συζήτηση σχετικά με την ισλαμοφοβία. Φυσικά, το συμπέρασμά του ήταν «Για εμάς τους μουσουλμάνους, είναι βλασφημία. Δεν έχουμε καμία από αυτές τις εικόνες, δεν μοιραζόμαστε αυτές τις εικόνες, ανεξάρτητα από το ποιος τις σχεδίασε… δεν έχει σημασία. Οποιεσδήποτε απεικονίσεις του Προφήτη Μωάμεθ είναι αποκρουστικές. Είναι μια πράξη προσβολής».

Όμως η Πράτερ δεν κατέθεσε τα όπλα. Με τη στήριξη ιδιωτών και οργανώσεων που βλέπουν τον ακαδημαϊκό φασισμό να εξελίσσεται σε ένα τέρας που θα το ζήλευε κι ο Γκαίμπελς, μήνυσε το Πανεπιστήμιο για δυσφήμιση και θρησκευτικές διακρίσεις στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Κομητείας Ράμσεϊ. Και τώρα το διοικητικό συμβούλιο του Hamline ζητάει την παραίτηση της Μίλλερ.

Αντιλαμβάνεστε ποια είναι τα μείζονα ζητήματα που θα απασχολούν τον Δυτικό Κόσμο από δω και μπρος.

Πηγή: polis24.gr



Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση