Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο υπεύθυνος οικονομικών του Συριζα κ.Δ Δαρειώτης στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, το κτίριο της πλατείας Κουμουνδούρου αγόρασε η ΕΑΡ το 1990 απο την ΙΖΟΛΑ με 115 εκατ. δραχμές.

Για την αγορά του ακινήτου πήρε δάνειο 80 εκατ. από την Ιονική Λαϊκή Τράπεζα. Δηλαδή, περίπου 280.000 €.

Πηγή: https://vouliwatch.gr/news/article/pos-metavivastike-to-ktirio-toy-syriza-stin-koymoyndoyroy

Τον Μάρτιο του 2017 η ΤτΕ εκτίμησε το ακίνητο 2.070.000€.

Δεκαπλασιάστηκε η αξία του, μάλλον επειδή προστέθηκε στο περιεχόμενο του κτιρίου η σκόνη των παπουτσιών σημαντικών πολιτικών προσώπων, όπως ο Κουβέλης, ο Κωνσταντόπουλος, ο Αλαβάνος, ο Παπαδημούλης και ο χαρισματικός Τσίπρας.

Επιπλέον η ΤτΕ δεχθηκε ως εγγύηση την τακτική επιχορήγηση που θα λαμβάνει ο Σύριζα έως το 2023, ο οποίος νόμιμα εκπροσωπείται από τον Αλέξη Τσίπρα και ενέκρινε δάνειο ύψους 10.000.000€.

Πότε έγινε η μεταβίβαση εκπροσώπησης απο τον Φώτη Κουβέλη;

Είχε άραγε σχέση με την υπουργοποίησή του;

Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πώς η ΤτΕ και ο κ.Στουρνάρας εγκρίνει μια τέτοια δανειοδότηση όταν ήδη τα άλλα δύο κόμματα εξουσίας χρωστούν σχεδόν 400 εκ€ και ενώ βρισκόμαστε σε κατάσταση κάπιταλ κοντρόλ.

Μήπως είχε σχέση με την στροφή 180 μοιρών που έκανε η εξεταστική επιτροπή και ο Συριζα για τα δάνεια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ στις 16/1/ 2017;

Πηγή: https://www.cnn.gr/news/politiki/story/63076/emploki-me-tin-emploki-stoyrnara-sto-porisma-gia-ta-daneia-kommaton-kai-mme

Πόσο αφελείς μπορεί να είμαστε όταν πιστεύουμε ότι κάποιο από αυτά τα τρία κόμματα θα αποκαλύψει και θα ποινικοποιήσει, θα πατάξει την λαμογιά της κομματικής διαπλοκής με το κράτος;

Αναρωτιέμαι…

Τα κόμματα εξουσίας μεχρι σήμερα, καταθέτουν νόμους που ψηφίζονται απο την πλειοψηφία της Βουλής, για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα τους.

Προεξοφλούν την ψήφο μας και την ρευστοποιούν πριν προγραμματιστούν καν εκλογές.

Και μετά, καταγγέλει το ένα το άλλο, παίζοντας θέατρο, κοροϊδεύοντας όλους εμας μπροστά στα μάτια μας.

Επιπλέον, οι βουλευτές που συμετέχουν στις εξεταστικές επιτροπές, πληρώνονται.

«Τα κόμματα θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό ανάλογα με τον αριθμό των ψήφων που έχουν πάρει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Η ψήφος πρέπει να πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,7 ευρώ (που είναι κατά μέσον όρο και ο συντελεστής των μεγάλων κρατών της Ε.Ε.).

Ενδεικτικά, σήμερα τα ελληνικά κόμματα παίρνουν 10 ευρώ για κάθε ψήφο!

Θα πρέπει να έχουν ισοσκελισμένο ετήσιο προϋπολογισμό και οι δανειακές τους υποχρεώσεις να μην ξεπερνούν το 20% του προϋπολογισμού.»

Ποιός τα λέει αυτά; Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ.

Υπάρχει άλλο κόμμα που να έχει μια σχετική πρόταση στο πρόγραμμά του;

Να προτείνει συγκεκριμένους τρόπους πάταξης της διαπλοκής;

Βεβαίως, η ενοχοποίηση των τραπεζών, η εκμηδένιση της αξίας τους και η κρατικοποίησή τους, συμφέρει όλα τα χρεωμένα κόμματα, ενώ τα άκρα Δεξιά κι Αριστερά τρίβουν τα χεράκια τους.

«Η κανονική αγορά στέγασης έχει πάντα ένα ρίσκο. Παίρνεις ένα δάνειο και κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπληρώσεις. Έχεις και την πιθανότητα κάποια στιγμή να μη σου βγει αυτό το ρίσκο και να το χάσεις» δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών κ.Τσακαλώτος, κόντρα στις δηλώσεις του στα τραπεζάκια των πλατειών του 12-13-14, για «σεισάχθεια», «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» « Δεν χρωστάω, δεν πληρώνω».

Φαντάζομαι οτι, αν δεν πάρει τα αναμενόμενα ποσοστά ο Συριζα, ο κ. Δραγαςάκης θα έχει συντάξει ηδη με υπευθυνότητα και σαφήνεια το Plan B αποπληρωμής του δανείου του, όπως ακριβώς έκανε με το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης».

Μέχρι πότε θα αποδεχόμαστε να είμαστε θύματα αυτών των γελοίων εκμεταλευτών; Πότε επιτέλους θα τελειώσει το πάρτυ τους;

Αναρωτιέμαι….

Πηγή: vimapress.gr

Αρθρογράφος
Μερσίνα Παπαδοπούλου
Author: Μερσίνα Παπαδοπούλου
Εικαστικός εκπαιδευτικός, μέλος της Εθνικής Επιτροπής του πολιτικού κόμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
Διαβάστε επίσης

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση