Εάν ήταν στη Βουλή, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ θα ψήφιζε ξεκάθαρα "ΝΑΙ" στις συμφωνίες για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Ιταλία.

Θεωρούμε τις συμφωνίες ωφέλιμες για την Ελλάδα, καθώς η σύναψή τους είχε στρατηγική σημασία για την "εξουδετέρωση" της συμφωνίας Τουρκίας-Σάρατζ και την ισχυροποίηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Το διοικητικό και διπλωματικό επιτελείο κινήθηκε άμεσα και κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευνοϊκές συγκυρίες που οδήγησαν στην επικύρωση συμφωνιών οι οποίες έμεναν αδρανείς εδώ και δεκαετίες.

Βεβαίως οι συμφωνίες αυτές δεν μας απαλλάσσουν από την ανάγκη της προστασίας των εθνικών μας συμφερόντων, η οποία απαιτεί αμυντική ισχύ (η οποία προϋποθέτει με τη σειρά της και οικονομική ισχύ), ψύχραιμο σχεδιασμό αλλά και στρατηγικό σθένος. Τουναντίον: πλέον οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν θα έχουν καμμία δικαιολογία αδράνειας ή αμέλειας, εάν τυχόν προκύψουν προβλήματα παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Επίσης, η Κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στο θέμα της επέκτασης των 12 ναυτικών μιλίων, καθώς δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να δοθούν βάσιμοι ισχυρισμοί στην Τουρκία να αμφισβητήσει το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο. Τυχόν βιαστικές κινήσεις σ' αυτό το θέμα ενδεχομένως να αποβούν μοιραίες αργότερα. Σπεύδε βραδέως!

Σ' αυτές τις συγκυρίες που η επιθετικότητα της Τουρκίας ολοένα και αυξάνεται, οι έλληνες πολίτες αναζητούν "εθνική ενότητα" μεταξύ πολιτικών φορέων. Όμως η εθνική ενότητα προϋποθέτει κατ' αρχήν εθνική υπόσταση: πρέπει να νιώθεις Έλληνας, για να βάλεις την Πατρίδα πάνω από το προσωπικό σου όφελος, πολιτικό ή οικονομικό, ή πάνω από την όποια ιδεολογία σου. Η εθνική ενότητα προϋποθέτει επίσης και εμπιστοσύνη: θα μπορούσε κάποιος να εμπιστευτεί τα κόμματα της σημερινής Βουλής για να συζητήσουν μεταξύ τους και να σχεδιάσουν την κοινή στρατηγική στο θέμα της ΑΟΖ, έγκαιρα, προσεκτικά και σε βάθος χρόνου, όπως θα έπρεπε να κάνει ένα εθνικά ενωμένο πολιτικό σύστημα για να προλαμβάνει τις εξελίξεις;

Η συμφωνία Ελλάδος-Αιγύπτου ψηφίστηκε από 178 βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Σύσσωμη η Αριστερά ψήφισε "κατά", το "παρών" του ΣΥΡΙΖΑ εκλαμβάνεται φυσικά ως "κατά", ενώ καταψήφισε και η "Ελληνική Λύση" δείχνοντας περίτρανα πόσο "ελληνική" είναι. Σύνολο κατά της συμφωνίας: 107 βουλευτές. Ας κρίνουν λοιπόν οι Έλληνες με την ψήφο τους, ποιοί πρέπει να βρίσκονται στη Βουλή, ώστε να επιτευχθεί η εθνική ενότητα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
Εθνική Επιτροπή

Σχετικές πληροφορίες:
Η συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδος-Αιγύπτου:
https://www.capital.gr/Content/RelatedFiles/0d/0dd0c3a501844cfbaa3b6d9d672ec5e0.pdf
Η συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδος-Ιταλίας
https://www.protothema.gr/politics/article/1016201/auti-einai-i-sumfonia-elladas-italias-gia-tin-aoz/

Την πρόθεση της να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις στον Γράμμο για την επέτειο της νίκης της Δημοκρατίας κατά του σταλινικού ολοκληρωτισμού ανακοινώνει η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ. Μέμφεται τη ΝΔ για την ακύρωση της συμμετοχής του Αλκιβιάδη Στεφανή και ρωτάει: Μπορεί ένα κόμμα που επιδιώκει την επιβολή δικτατορίας διά των όπλων στη χώρα να θεωρείται δημοκρατικό;

Στον Γράμμο δεν νίκησε κάποιο κόμμα, εθνικιστικό ή ακροδεξιό. Νίκησε η Ελλάδα, ο Ελληνικός Στρατός. Τις εκδηλώσεις στον Γράμμο δεν τις οργανώνει κάποιο κόμμα, αλλά η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, μία πανεθνική ένωση που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ. Και γίνονται προς τιμή των Ελλήνων που έδωσαν τη ζωή τους για να προασπίσουν τη δημοκρατία, στον τόπο που τη γέννησε. Κανονικά θα έπρεπε οι εκδηλώσεις να διοργανώνονται από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση και σύμπας ο πολιτικός κόσμος να αποτίει φόρο τιμής σε όσους κατέβαλαν φόρο αίματος, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, και να καταδικάζει, κάθε χρόνο, την άποψη πως υπάρχει “καλή δικτατορία” και πως οι πολιτικές θέσεις επιβάλλονται με τις δολοφονίες όσων διαφωνούν. Και να παρευρίσκονται εκεί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί με πρώτον τον πρωθυπουργό για να δίνουν, κάθε χρόνο, την ίδια υπόσχεση: ποτέ ξανά!

Όμως αυτό ουδέποτε συνέβη στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Γιατί; Διότι αυτός που ηττήθηκε διαφωνεί! Κι όχι μόνο δεν αναγνωρίζει το λάθος του, αλλά επιδιώκει να το επαναλάβει μόλις βρει ευκαιρία! Στο πρόγραμμα του ΚΚΕ (https://www.kke.gr/export/sites/default/.galleries/docs/Programma.pdf) σελίδα 7, παράγραφος 4, διαβάζουμε τα εξής ανατριχιαστικά:“Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης…”.

Λανσάροντας τη σουρεαλιστική έννοια “αμυντικός ιμπεριαλιστικός πόλεμος” το ΚΚΕ μάς λέει ξεκάθαρα, πως αν ο Ερντογάν επιτεθεί στην Ελλάδα, ο Κουτσούμπας και η παρέα του θα πάρουν τα όπλα για να νικήσουν ολοκληρωτικά την… ελληνική αστική τάξη! Σε ρεβάνς του Γράμμου, προφανώς. Από τον πρόλογο κιόλας των θέσεών του ξεκαθαρίζει (σελίδα 1 παράγραφος 7) πως το ΚΚΕ “δεν αποκήρυξε ποτέ τη σοσιαλιστική επανάσταση, τη δικτατορία του προλεταριάτου”! Θέση την οποία φροντίζει να επαναλαμβάνει συχνά, όπως στη σελίδα 4, παράγραφο 10: “Ο στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, της δικτατορίας του προλεταριάτου…”

Κι αντί να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας (ΠΚ άρθρο 134, παράγραφος 2) ή έστω της ρητορικής μίσους, οι επίγονοι των εγκληματιών και θιασώτες των εγκλημάτων του συμμοριτοπόλεμου (που κακώς ονομάζεται εμφύλιος), συμμετέχουν στις εκλογές και πληρώνονται από τον φορολογούμενο, για να υπονομεύουν μόνιμα την ασφάλεια και την ελευθερία του.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα κι όχι η ακύρωση της παρουσίας στις εκδηλώσεις του ΥΦΕΘΑ Σγου ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος θα εκπροσωπούσε την ελληνική κυβέρνηση. Όταν η ΝΔ δέχεται να σύρεται πίσω από το άρμα της ιδεολογικής ηγεμονίας του ΚΚΕ, είναι αναμενόμενο ότι θα διασύρεται ακυρώνοντας την εκπροσώπησή της μόλις το ΚΚΕ εξέδωσε… οργισμένη ανακοίνωση! Αφού προηγουμένως είχε οργανώσει εκείνο τη δική του συγκέντρωση όπου παρουσίασε ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματά του, το παιδομάζωμα, ως “διάσωση” και για το οποίο η ΝΔ δεν έβγαλε “κιχ”.

Πότε θα καταλάβετε, γαλάζιοι σύντροφοι, ότι εθνική συμφιλίωση επιτυγχάνεται όταν και οι δύο πλευρές ενστερνίζονται την ίδια αντίληψη, τουλάχιστον για το πολίτευμά μας; Όχι όταν η νομιμότητα τιμά την παρανομία βαφτίζοντας τις κτηνωδίες της “αγώνες”! Τι καταφέρατε 40 χρόνια φλερτάροντας το ΚΚΕ; Ανταποκρίθηκε έστω και κατ’ ελάχιστο; Ζήτησε έστω και ένα αναιμικό “συγγνώμη”; Τι θα καταφέρετε συνεχίζοντας να μην του “χαλάτε χατίρια”; Είναι πολιτική στρατηγική αυτό ή βίτσιο;

Εθνική συμφιλίωση επιτυγχάνεται όταν τις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας τις μελετάμε χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες για να επισημάνουμε τα λάθη και των δύο πλευρών, τα εγκλήματα και των δύο πλευρών, και αναθέτουμε στην ιστορική έρευνα κι όχι στην πολιτική προπαγάνδα να προσδιορίσει τα ποσοστά κάθε πλευράς. Όταν τις διδάσκουμε στα παιδιά μας, για να μην επαναληφθούν.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ θα είναι παρούσα στον Γράμμο. Για να τιμήσει τη θυσία των πατεράδων και των παππούδων μας. Για να υπογραμμίσει πως η Δημοκρατία με όλα τα κουσούρια της (και η μεταπολιτευτική μας δημοκρατία έχει πάρα πολλά) είναι προτιμότερη από οποιαδήποτε δικτατορία. Για να τονίσει πως τα λάθη της δημοκρατίας τα διορθώνεις με “εργαλεία” που η δημοκρατία προβλέπει. Για να διακηρύξει πως ισχυρό κράτος είσαι αν έχεις ισχυρό στρατό. Για να μην αφήσει την υπεράσπιση της νίκης του πραγματικού δημοκρατικού στρατού, του Εθνικού, να είναι εργολαβία του φαιού ολοκληρωτισμού, που μολονότι, ως εθνικοσοσιαλισμός, είναι πρωτοξάδερφος του ερυθρού, περιέργως θεωρείται δεξιός.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ θα είναι εκεί για να προβάλει το θεσμικό ερώτημα στο οποίο κωφεύει το σύνολο του πολιτικού, νομικού, ακαδημαϊκού και δημοσιογραφικού κόσμου:

“Μπορεί ένα κόμμα που προτίθεται να επιβάλει διά των όπλων δικτατορία, αιματοκυλίοντας ξανά τη χώρα, να συμμετέχει σε εκλογές και να θεωρείται ότι ανήκει στο δημοκρατικό τόξο;”

Θυμίζουμε ότι η Ε.Ε. θεωρεί ισοβαρή τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά της ανθρωπότητας ναζισμός και κομμουνισμός ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αποφάσισε πως η άρνηση του Ολοκαυτώματος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συνιστά ποινικό αδίκημα που δεν προστατεύεται από την ελευθερία της έκφρασης. Ποιος θα πάρει ανάλογη απόφαση στη χώρα μας για την άρνηση των εγκλημάτων του κομμουνισμού την περίοδο της κόκκινης τρομοκρατίας 1942-1949;

Δεν περιμένουμε να απαντήσει η κατακυριευμένη από πρώην στελέχη του ΚΚΕ, ΝΔ. Δεν έχει τα κότσια. Ούτε όσοι δημοσιολογούντες σιτίζονται από τα κομματικά ταμεία. Περιμένουμε να απαντήσουν οι πολίτες στις κάλπες.

Δεν θα γίνει στο Σύνταγμα, από επαγγελματίες “επαναστάτες”. Θα γίνει στην πλατεία Βικτωρίας, από Έλληνες πολίτες που έγιναν ξένοι και διωκόμενοι στη χώρα τους. Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν: "Διαμαρτυρόμαστε για την γκετοποίηση και την υποβάθμιση της περιοχής και για τον διωγμό που υφιστάμεθα κάτοικοι και επαγγελματίες από τα σπίτια και τους χώρους εργασίας μας εδώ και μία δεκαετία. Η κατάσταση αυτή να ζούμε σε γκέτο, ισλαμικές γειτονιές και ρυθμούς ανατολίτικους δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κατεβαίνουμε στο δρόμο και διεκδικούμε πλέον την ζωή που μας πήραν με τις πολιτικές διωγμού μας άνθρωποι που ζουν αλλού και θησαυρίζουν εις βάρος μας πουλώντας «ανθρωπισμό» και «αλληλεγγύη»".

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ που από το 2012, κόντρα στην πολιτική ορθότητα, είχε επισημάνει τον κίνδυνο εξισλαμισμού της χώρας από την αθρόα και ανεξέλεγκτη μετανάστευση, θα είναι παρούσα στηρίζοντας τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής που δεν ζητούν τίποτε, πέρα από το αυτονόητο δικαίωμά τους να ζήσουν στην Ελλάδα κι όχι στο Ισλαμαμπάντ.

108127033 894521391030838 4996225899628717376 o

Η Περιφερειακή Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ! σας προσκαλεί στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης!

Σας προσκαλούμε για να συζητήσουμε για τα θέματα της επικαιρότητας πίνοντας, γελώντας, συζητώντας και διασκεδάζοντας αλλά πάντα με ασφάλεια, στο bar-restaurant Azzurro της Θεσσαλονίκης, μαζί με φίλους και μέλη της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ!

Azzurro bar-restaurant
www.facebook.com/AzzurroBR
Θεμιστοκλή Σοφούλη 86, Καλαμαριά 55131
Προσέλευση στις 21:00

Σας περιμένουμε!

facebook.com/events/195020698580256

Επείγουσα έκκληση της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ! για τη διατήρηση των αερομεταφορών εν μέσω Κορωνοϊού.

Στην Ελλάδα γενικά δεν έρχονται πολλά αεροσκάφη τύπου "cargo" (που μεταφέρουν δηλ. μόνο εμπορεύματα), γι αυτό και τα περισσότερα εμπορεύματα μεταφέρονταν με τις κανονικές επιβατικές πτήσεις. Όμως με τις ακυρώσεις ειβατικών πτήσεων λόγω Κορωνοϊού υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα εισαγωγών και εξαγωγών προϊόντων, ενώ τα κόστη μεταφοράς έχουν φτάσει στα ύψη, από 3 έως και 6 φορές πάνω από τα κανονικά!

Παράλληλα, είναι φυσικό ότι η προτεραιότητα δίνεται στους εφοδιασμούς ιατρικού υλικού δημιουργώντας έτσι επιπλέον καθυστερήσεις αφού δεν υπάρχουν πολλές εμπορευματικές πτήσεις. Η εφοδιαστική αλυσίδα έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα.

Τόσο οι αεροπορικές εταιρείες όσο και η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ) έχουν αρχίσει να προωθούν ως λύση την μεταφορά εμπορευμάτων και με τα επιβατικά αεροπλάνα (π.χ. η Aegean μετέφερε πρόσφατα στη χώρα μας υγειονομικό υλικό με επιβατικά αεροσκάφη), αλλά η γραφειοκρατία και η αγκυλώσεις της νομοθεσίας σε πολλές χώρες καθηλώνουν πολλά επιβατικά αεροσκάφη στο έδαφος και δυστυχώς έτσι γίνεται και στη χώρα μας.

Στις 26 Μαρτίου του 2020 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριξε τις προτροπές της ΙΑΤΑ και υιοθέτησε μερικές οδηγίες για τα κράτη μέλη (όχι δεσμευτικές όμως), όπως π.χ. προσωρινά δικαιώματα κυκλοφορίας για μεταφορά εμπορευμάτων από τρίτες χώρες, αφαίρεση απαγορεύσεων νυχτερινών πτήσεων και χρήση επιβατικών αεροσκαφών για μεταφορά εμπορευμάτων.

Γι αυτούς τους λόγους και για να μην καταρρεύσει η πολύτιμη εφοδιαστική αλυσίδα, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ! κάνει επείγουσα έκκληση στην κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα τις εκτάκτως εκδοθείσες οδηγίες της Ε.Ε. για τις εμπορευματικές πτήσεις, και, πάντα σε συνεννόηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, να μειώσει τα οικονομικά εμπόδια όπως εισφορές υπερπτήσεων, προσγειώσεων και στάθμευσης, να αφαιρέσει τους περιορισμούς του ωραρίου λειτουργίας και να υποστηρίξει άμεσα τις αεροπορικές εταιρείες στην προσπάθειά τους να χρησιμοποιήσουν τα επιβατικά αεροσκάφη για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Εθνική Επιτροπή
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ!

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση