Από το 2012, με απόλυτη συνέπεια θέσεων και πράξεων, με τεράστιο κόπο και κόστος εκατοντάδων εθελοντών και συνεργατών, δίνουμε στον σοβαρό, συνειδητοποιημένο ψηφοφόρο, τη δυνατότητα να ψηφίζει χωρίς να ντρέπεται. Γνωρίστε τις θέσεις μας, μοιραστείτε τη Λογική!

Προσοχή: στον 12λογο παρατίθενται οι πιο κύριες θέσεις της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ περιληπτικά, ώστε οι πολίτες να έχουν μια άμεση γενική εικόνα της πολιτικής μας. Προτρέπουμε τους πολίτες να εξετάζουν τις θέσεις των κομμάτων διαχρονικά και να αφιερώνουν χρόνο, διότι τα θέματα της πολιτικής είναι συνήθως πολύπλοκα και η ψήφος απαιτεί χρόνο, έρευνα και κριτική σκέψη.

1. Flat Tax - Δίκαια Φορολογία για Όλους - Ισχυρή και Ελκυστική Οικονομία

Βασική θέση της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ από το 2012 είναι ο Ενιαίος Φορολογικός Συντελεστής 15% χωρίς κλίμακες (Flat Tax), για φυσικά και νομικά πρόσωπα, σε συνδυασμό με 15% ΦΠΑ (9% σε είδη πρώτης ανάγκης), και όλα τα έξοδα να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν από το εισόδημα. Κατάργηση όλων των φόρων σε περιουσία και σε μη εισόδημα: ΕΝΦΙΑ, τεκμαρτά εισοδήματα, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, ειδικοί φόροι κατανάλωσης, φόροι πολυτελείας, φόροι υπέρ τρίτων και όλα τα συντεχνιακά προνόμια που στρεβλώνουν την παραγωγική οικονομία. (Δείτε περισσότερα)

2. Τάξη - Ασφάλεια - Νομοκρατία - Ισονομία

Mηδενική ανοχή στην παραβατικότητα και επιβολή του Νόμου χωρίς εκπτώσεις. Κατάλληλη εκπαίδευση και αξιολόγηση στην Αστυνομία, κάμερες σε στολές και περιπολικά. ✨ Καινοτομία της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ από το 2017: ο θεσμός του Νομικού-Αστυνομικού, που θα δίνει επί τόπου λύση στα προβλήματα της μικρής καθημερινής παραβατικότητας. (Δείτε περισσότερα)

3. Δικαιοσύνη - Ποινικός Κώδικας

Πραγματική ανεξαρτησία και μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, ώστε να λειτουργεί ως αντίβαρο στην κυβερνητική αυθαιρεσία. Αξιολόγηση δικαστών, πληροφορική παντού, ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων. Δικαστήρια που θα λειτουργούν με βάρδιες και τις απογευματινές ώρες. Ποινές που θα ισχύουν κανονικά και θα εκτίονται. Και σε ειδεχθή εγκλήματα, τα ισόβια θα είναι ισόβια. (Δείτε περισσότερα)

4. Αξιοκρατία στο Δημόσιο - Τέλος στα Προνόμια των Συνδικαλιστών

Αξιοκρατία στο Δημόσιο σημαίνει: ο πολύ ικανός υπάλληλος να αμείβεται ανάλογα και να προάγεται, ο μέτριος να βελτιώνεται και ο αδιάφορος να απολύεται. Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο - πλην Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων. Ψηφιοποίηση παντού (και όχι ψηφιακή γραφειοκρατία). Απαγόρευση της απεργίας στο Δημόσιο.

5. Μεταναστευτικό - Εισβολικό

Ο (ισχύων) νόμος για την παράνομη είσοδο θα πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως: σύλληψη, δίκη, καταδίκη, κράτηση σε κλειστά κέντρα με μόνη προοπτική την απέλαση. Το αίτημα ασύλου θα εξετάζεται μόνο για πολίτες χωρών που συνορεύουν με την Ελλάδα. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα απορρίπτεται. Παύει η ασυλία των ΜΚΟ, σταματούν τα επιδόματα σε λαθρομετανάστες, εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι νόμοι. (Δείτε περισσότερα)

6. Δημογραφικό - Οικογένεια

Το δημογραφικό δεν αντιμετωπίζεται με εισαγόμενους πληθυσμούς από άλλες χώρες. Αντιμετωπίζεται με στήριξη της Ελληνικής Οικογένειας, και ειδικά της Μητέρας: φορολογικά κίνητρα, παιδικοί σταθμοί, ολοήμερα σχολεία, ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα και υπηρεσίες υγείας, οικονομική σταθερότητα κ.α.

7. Κεφαλαιοποιητικό Ασφαλιστικό Σύστημα - Οι Εισφορές είναι Ιδιοκτησία των Πολιτών

Μετατροπή του σημερινού φαύλου αναδιανεμητικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό, με ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικού φορέα. Διαχωρίζεται η ασφάλεια υγείας από αυτή της σύνταξης. Κάθε πολίτης θα έχει έναν ατομικό συνταξιοδοτικό λογαριασμό όπου θα μπαίνουν οι ασφαλιστικές του εισφορές. (Δείτε περισσότερα)

8. Εκλογές με Περισσότερη Δημοκρατία, Συμμετοχή και Αξιολόγηση

Δυνατότητα συμμετοχής των αποδήμων στις εθνικές εκλογές με ηλεκτρονική ψήφο. ✨ Καινοτομία της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για την Δημοκρατία: ο πολίτης θα μπορεί να ψηφίζει δύο κόμματα, κατά σειρά προτίμησης. Αν το πρώτο κόμμα προτίμησής του δεν περάσει το 3%, η ψήφος θα προσμετράται στο δεύτερο. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι/ περιφερειάρχες θα είναι σε ένα ψηφοδέλτιο και όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι σε άλλο.

9. Το Μέλλον της χώρας Εξαρτάται από την Παιδεία

Επιτρέπονται τα μη κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλες τις βαθμίδες. Επιταγή σπουδών σε κάθε γονέα μαθητή, που θα την εξαργυρώνει στο σχολείο της επιλογής του. Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των ιδρυμάτων. Είσοδος με κάρτα, ποινικές κυρώσεις και απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας για εγκλήματα στα ΑΕΙ, ανεμπόδιστη συνδρομή της κανονικής Αστυνομίας. (Δείτε περισσότερα)

10. Αειφόρος Ανάπτυξη με Σεβασμό στο Περιβάλλον και Ξεκάθαρο Νομικό Πλαίσιο

Αποτελεσματική και πλήρης διαχείριση και αξιοποίηση των αστικών αποβλήτων με ανάπτυξη μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης. Σχέδιο χρήσεων γης και πολεοδόμησης με στόχευση 20ετίας. Ριζική μεταρρύθμιση και απλοποίηση του συστήματος μελέτης, δημοπράτησης, αδειοδότησης και κατασκευής δημόσιων έργων. Εφαρμογή κινήτρων και προτύπων στην Αγροτική Παραγωγή, με στόχευση στη βιοποικιλότητα, στη βιοοικονομία, στην καινοτομία, στη Γεωργία Ακριβείας. (Δείτε περισσότερα για το Περιβάλλον ή την Αγροτική Πολιτική)

11. Εθνική Κυριαρχία

Δεν παραχωρούμε σπιθαμή εθνικού χώρου, αλλά διεκδικούμε όσα μάς ανήκουν κατά το Διεθνές Δίκαιο: ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα νησιών, επέκταση χωρικών υδάτων. Δεν είναι αποδεκτή καμία «συνεκμετάλλευση» σε περιοχή ελληνικής κυριαρχίας.

12. Ευρωπαϊκή Ταυτότητα

Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η οικογένειά μας. Δεν αλλάζουμε οικογένεια, αλλά εργαζόμαστε για την λύση των προβλημάτων μαζί με τους λαούς της Ευρώπης, γράφοντας την Ιστορία της. Είναι χρέος μας να προστατέψουμε την Ευρώπη από κάθε απολυταρχικό σύστημα, θρησκευτικό ή πολιτικό, που είναι ασύμβατο και προσπαθεί να καταργήσει τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. (Δείτε περισσότερα)

(Εθνική Επιτροπή, 2012-2024)

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση