Τα νέα της Δημιουργίας

Radiki:Πώληση χόρτων, ελαιολάδου, τραχανά και αποξηραμένων φρούτων εντός Ελλάδας, με στόχο την εξάπλωση της δραστηριότητάς τους στις διεθνείς αγορές.
 
- 3η θέση
Chipples:Chips με βάση το ξινόμηλο & φρούτα σε ατομική συσκευασία.

 - 4η & 5η θέση (ισοβαθμία)
Creative Bees:Το επιχειρηματικό σχέδιο αφορά την ανάπτυξη καινοτόμων και νέων μελισσοκομικών προϊόντων.

Golden Black:Πρόκειται για τη δημιουργία μιας μικρής εξωστρεφούς παραγωγικής μονάδας, η οποία θα καλλιεργεί, μεταποιεί και θα τροφοδοτεί με συσκευασμένη και επώνυμη βιολογική Κορινθιακή σταφίδα «Σκιάς», τα καλύτερα σημεία πώλησης του πλανήτη.

- 6η θέση
daphnis & cloe:Πώληση αρωματικών βοτάνων διεθνώς.

- 7η θεση
demetra pies:Παραδοσιακές χωριάτικες πίτες στις ΗΠΑ.

- 8η θεση
Of Dreams and Knowledge:Παραγωγή της πρώτης Αφρόκρεμας Βιολογικού Αγουρελαίου, του σπανιότερου και ωφελιμότερου χυμού της ελιάς.

ΣΦΕΕ Innovation Project

1ο Βραβείο
ΜΙR.I.AM:Διαγνωστικό τεστ για 48 διαφορετικούς τύπους καρκίνου. H ομάδα ανέπτυξε βιοχημεία που επιτρέπει τον εύκολο και γρήγορο εντοπισμό miRNAs σε ένα απλοποιημένο «point of care» device με ελάχιστο κόστος και σε ελάχιστο χρόνο.

2ο Βραβείο
PNEUMO PROJECT:Πρακτικό σπιρόμετρο το οποίο συνδέεται με smartphone το οποίο δίνει την δυνατότητα στον χρήστη πραγματοποίησης πλήρους σπιρομέτρησης και αποστολή των δεδομένων μέσω διαδικτύου στον θεράποντα ιατρό.

3ο Βραβείο
PNEUMOGENESIS:
Χρήση βλαστικών κυττάρων για τη θεραπεία ανίατων πνευμονικών παθήσεων.Σκοπός είναι η μελέτη, η προώθηση και η χρήση των πολυδύναμων βλαστικών κυττάρων (stem cells), τα οποία απομονώνονται με την διαδικασία της λιποαναρρόφησης από τον ίδιο τον ασθενή, για τη θεραπεία ανίατων παθήσεων με έμφαση στα νοσήματα του αναπνευστικού.

Creative Business Cup

Νικήτρια ομάδα
Clio Muse:Εργαλείο αφήγησης “ιστοριών” με δυνατότητες συλλογής στατιστικών στοιχείων για Πολιτιστικά Ιδρύματα (μουσεία, εκθεσιακούς χώρους, κλπ), με σκοπό να ξεναγήσει, να διασκεδάσει και να επιμορφώσει τους επισκέπτες τους μέσω λειτουργιών gamification, βαθμολόγησης και κοινωνικής δικτύωσης.

Get In The Ring

Νικήτρια ομάδα
Offerial:Αυξάνει τις απευθείας κρατήσεις στα website των ξενοδοχείων, μέσω εξατομικευμένων προσφορών.

Clean Tech Open

Νικήτρια ομάδα
Μetis:Αναπτύσσει καινοτόμες ανακυκλώσιμες επιφάνειες (κατάθεση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) με πρώτη ύλη τα νεκρά φύλλα των φύκιων Poseidonia Oceanica κατασκευασμένες με 100% φυσικά υλικά. Οι επιφάνειες αυτές έχουν δυνατότητα εφαρμογής σε πολλούς κλάδους (μόδα, ταπετσαρία, έπιπλο, φωτισμός) και στόχο να μειώσουν την χρήση συμβατικών πρώτων υλών.

Πηγή: elculture.gr