Τα νέα της Δημιουργίας

Τα αιτήματα μπορεί να ακούγονται και να είναι δίκαια γιά τους εργαζόμενους, που βλέπουν να χάνονται προνόμια που επί σειρά ετών δημιουργούσαν οι εργατοπατέρες για να εξαγοράζουν ψήφους πάντα σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους πολιτικούς που είχαν την εξουσία. Έτσι οι απεργίες λειτουργούσαν όχι μόνο ως μοχλός πίεσης στις εκάστοτε κυβερνήσεις αλλά και ως κέντρα χειραγώγησης των εργαζομένων προσφέροντάς τους την λεγόμενη προστασία των δικαιωμάτων. Με λίγα λόγια τα συνδικάτα για να αυξήσουν τα μέλη τους και την δύναμή τους σε ψήφους εξωθούσαν σε απεργίες τους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα είχαν έρθει σε συμφωνία με τον πολιτικό που στήριζαν να εκχωρήσει ένα ακόμα προνόμιο ή οριζόντια αύξηση μισθών χωρίς κανένα κριτήριο παραγωγικότητας και υπευθυνότητας ώστε να γίνονται αρεστοί σε όλους. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα ο μεγάλος νικητής στα συνδικαλιστικά όργανα επί σειρά ετών ακόμα και επί κυβερνήσεων της Ν.Δ.

Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα στην εποχή της χρεοκοπίας με βασικούς συντελεστές την φοροδιαφυγή και την ατελείωτη διαφθορά σε όλες τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης, χωρίς όμως να θέλει και να ζητά κανείς επίμονα να τιμωρηθούν οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί. Το πρόβλημα με τον τρόπο αυτό παραμένει άλυτο ενώ από την άλλη πλευρά τα μαγαζάκια των συνδικάτων βλέποντας να χάνουν έδαφος στις διεκδικήσεις και στις κατακτήσεις που είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια συνεχίζουν την ίδια τακτική σαν να βρισκόμαστε σε οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Τα περιστατικά δωροδοκίας και διαφθοράς δεν έχουν τελειωμό, όπως της συμμορίας υπαλλήλων στο ΙΚΑ Καλλιθέας με ψευδείς αναρρωτικές, τους ιατρούς της Ζακύνθου που έδιναν γνωματεύσεις τυφλότητας σε υγιέστατους πολίτες, στους επίορκους υπάλληλους των πολεοδομιών που έδιναν άδειες οικοδομής σε εκτός σχεδίου οικίες έναντι αδράς αμοιβής, τους 3 επίορκους του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες για δωροδοκία κά.

Για αυτούς όλους τους λόγους έρχονται τα βάναυσα μέτρα σήμερα για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους με αποτέλεσμα να στεγνώνει και η αγορά από ρευστότητα και η ύφεση να μεγαλώνει μέρα με την μέρα περισσότερο. Αν άλλαζαν απλά τα αιτήματα και απαιτούσαν την άμεση απόλυση όλων των παραπάνω επίορκων υπαλλήλων, την αφαίρεση των αδειών από τους ιατρούς που παρανόμησαν, την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων στους επίορκους υπάλληλους των ΔΟΥ που έχουν χτίσει πολυκατοικίες με μαύρο χρήμα, αλλά και των πολιτικών που συμμετείχαν σε διαφθορές, τότε θα κατέβαινε πάνω από 1.000.000 κόσμος και θα απαιτούσε τα αυτονόητα για να επέλθει η δικαιοσύνη. Την πρωτοβουλία αυτή φαντάζομαι ότι μόνο εμείς μπορούμε να την πάρουμε και να δημιουργήσουμε την αλυσίδα των υπεύθυνων πολιτών.

Εκεί είναι το πρόβλημα αλλά εκεί ταυτόχρονα βρίσκονται και οι χιλιάδες ψηφοφόροι που στηρίζουν τους ανεύθυνους πολιτικούς όσο ακόμα εμείς δεν βγαίνουμε μπροστά. Οι απεργίες γίνονται από τους προνομιούχους του συστήματος σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας.